nlc.hu
Szabadidő

Wildlife Watch - Figyeld élőben a szavanna állatait

Figyeld élőben a szavanna állatait, és légy virtuális vadőr!

Eláruljuk, hogy használhatod ki a technikai kütyüket úgy, hogy közben állatokat mentesz meg az orvvadászoktól!

Szponzorált tartalom

Sokszor panaszkodunk arról, hogy miközben őrült tempóban fejlődik a technika, és már megannyi kütyü – okostévé, okostelefon, tabletek, számítógép és laptop – áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy videókat nézzünk, mégsem találunk „értelmes műsorokat”. Különösen nehéz ez az élő közvetítések esetében. A TikTok élő videóiban például parókawebshop reklámját, vagy két artikulálatlanul kiabáló ember párbaját is nézhetjük, csakúgy, mint a tévés valóságshow-kban. De milyen jó lenne, ha kihasználva az okoskütyüket, valami igazán minőségi tartalmat fogyaszthatnánk, úgy, hogy azzal még segítünk is egy közösségen!

Ha ezzel az igénnyel kutakodunk a neten, akkor hamar rátalálhatunk a Wildlife Watchra, ami a Samsung, az Africam, és a Black Mamba Orvvadász-ellenes Egység együttműködéséből született. A Galaxy S21 Ultra és az új S23 Ultra készülékek kamerafunkcióira építkezve a vállalat folyamatos élő közvetítést biztosít a Kruger Nemzeti Parkban található Balule Természetvédelmi Területen élő állatokról, ami lássuk be, sokkal izgalmasabb, mint bármelyik korábban felsorolt élő adás. Az említett készülékek technológiájának köszönhetően pedig, remek minőségű felvételeket kapunk.

Samsung Wildlife WatchTe leszel a vadőr!

A 2021-es első fázis után idén újra elindult Wildlife Watch program többek között a Samsung technológiáját megfigyelőrendszerként alkalmazza, így valós időben bárki szemmel tarthatja a vadon élő állatokat a dél-afrikai Kruger Nemzeti Park Balule Természetvédelmi Területén. A kamerák egy része a víz közelében van felszerelve, így nagy valószínűséggel fürdőzés vagy iszogatás közben is megleshetjük az állatokat. A rendszer lényege viszont nemcsak az, hogy egy izgalmas, realtime „természetfilmet” nézzünk, hanem az is, hogy virtuális vadőrként figyeljünk, többek között a szavannán élő orrszarvúakra, az egyik legveszélyeztetettebb állatfaj példányaira.

A különleges élményről éjszaka sem kell lemondanunk. A Samsung legfejlettebb kamerarendszerével, az újratervezett Nightography, éjszakai felvételek funkcióval, a 200 megapixeles adaptív pixelérzékelővel, valamint a tízszeres optikai zoomos telefotó kamerával felszerelt Galaxy S23 Ultra okostelefonok éjjel-nappal képesek minőségi élő felvételeket készíteni a rezervátumról. Ezek a videók a vadőrökhöz is visszakerülnek, amik így nagyban segítik az orvvadászattal kapcsolatos nyomozásokat. Persze a vadonban por van, víz van, így adódik a kérdés, hogy az ilyen természeti körülmények között alkalmasak-e a készülékek a közvetítésre. A Galaxy S23 Ultra IP68-as besorolású víz- és porállóságú okostelefon, amely ideális választás erre a feladatra.

Samsung Wildlife WatchJelentsd, ha baj van!

Nincs más dolgunk tehát, minthogy bejelentkezzünk a wildlife-watch.com oldalon, és megkezdjük az őrjáratunkat. Amennyiben az élő közvetítés alatt nemcsak cuki elefántokat, és „félelmetes” oroszlánokat látunk, hanem olyan eseményeket is észlelünk, amelyek alatt az állatok veszélyben vannak, úgy az élő közvetítés aloldalának alján, a Report gomb megnyomásával jelezhetjük azt. A videón látott események megoszthatóak a közösségi oldalakon, így nemcsak plusz nézőt, hanem akár adományokat is szerezhetünk a Black Mamba Orvvadász-ellenes Egységnek.

Samsung Wildlife Watch

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top