nlc.hu
Szabadidő

Egy lóversenyen nyert fogadást a hajléktalan férfi

22 milliót nyert lóversenyen egy hajléktalan férfi

Az új-zélandi férfi mindössze ezer forintnak megfelelő összeget tett kockára, nem sokkal később pedig alig hitt a szemének, amikor meglátta, mekkora összeg pihen a számláján.

Titkon mindannyian reménykedünk benne, hogy egy napon majd fordul velünk a szerencse, és borsos összeg üti a markunkat egy lottónyereménynek hála, de persze néhányan már egy utazással is beérnénk. Vannak azonban, akik napról napra élnek, legrosszabb esetben pedig még tető sincs a fejük felett, így mindez a világot jelentené számukra. 

Már-már hihetetlen, azonban egy új-zélandi hajléktalan férfinak szinte egy szempillantás alatt megváltozott az élete, amikor egy lóversenyen a mindössze 5 új-zélandi dollárba, azaz körülbelül ezer forintba kerülő fogadását megnyerte, ezzel pedig 106 ezer dollárt, mintegy 22 millió forintot nyert.

Robert elmondta, hogy a versenyt megelőző napon tette meg a fogadását, majd másnap ellátogatott a Petone-i Dolgozó Férfiak Klubjába, hogy a többiekkel figyelje a Melbourne-i Kupát. A férfi az nzherald portálának azt is elárulta, hogy nem most csöppent bele a fogadások világába, hiszen már 19 éves kora óta használja a TAB-számláját. (A TAB egy alkalmazás, amely csak bizonyos országokban elérhető, azonban lehetővé teszi a helyszíni fogadást, továbbá a felhasználók egy digitális ügyfélszámla kártyát is kapnak.)

Lóverseny

A fotó illusztráció (Fotó: Pexels)

Robert szerint a délután 5 órakor véget ért verseny után elment a klub egyik bárjához cigiért, továbbá azért, hogy ellenőrizze a végeredményeket. Mondanunk sem kell, hogy leesett az álla, amikor meglátta, hogy a számláján öt plusz nulla is szerepel. A férfi annyira sokkot kapott, hogy háromszor is frissítenie kellett a fiókját mire felfogta: bejött az 5 dolláros fogadása. 

Nem hittem el, és azt gondoltam magamban, hogy itt valami nem stimmel

– emlékszik vissza a történtekre. 

Nemcsak a társai, hanem a klubban lévő pultosoknak is kellett idő, hogy felfogják a történteket. Nem sokkal később egy csokor rózsát nyújtottak át elismerésük jeléül. 

Felmerülhet a kérdés, hogy a szerencsés, sőt, hihetetlen eset után Robertnek hova vezet majd az útja, továbbá, hogy mire költi majd ezt a rengeteg pénzt. A férfi válaszul elárulta, hogy az ezt megelőző kilenc hónapot egy garázsban töltötte, így a nyereményét mindenképpen arra fordítja, hogy fordítson a szerencséjén és változtasson az életén. 

„A hajléktalanság után, mert egy garázsban ültem, végre lett önerőm egy ház megvásárlásához” – mondta.  

A TAB adatvédelmi okokból több részletet nem tudott elárulni a lapnak, azonban megerősítették a férfi sikertörténetét. Ugyan Robert története rendhagyó, azonban nem ő az egyetlen, aki megfogta az isten lábát. 

Néhány éve egy magyar hajléktalan férfi sztorija is körbejárta a világot. Andraschek László a maradék apróját kuporgatta össze, hogy megvegye a skandináv lottószelvényt, amivel nem sokkal később 600 millió forintot nyert. Persze a könnyen jött jutalomnak megvannak a maga árnyoldalai is, hiszen nem egy olyan esetet hallhattunk magyar viszonylatban is, ahol viszonylag rövid időn belül elment az összeg. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top