nlc.hu
Szabadidő

Utolsó pillanatban megváltoztatott forgatókönyvek

Nem Chandler hűtlensége volt az egyetlen cselekményszál, amit végül kukáztak

Többször előfordul, mint hinnéd, hogy egy-egy sorozat forgatókönyvét szinte az utolsó utáni pillanatban változtatják meg.

Matthew Perry tragikus halála után elkerülhetetlenül újra központi téma lett a Jóbarátok, és napvilágot láttak eddig ismeretlen érdekességek is. Így például Lisa Cash, színésznő megosztotta, hogy eredetileg Chandler szeretőjét játszotta volna a sorozatban. Mikor ugyanis a csapat Las Vegasba ment, Chandler a Cash által alakított szállodai alkalmazottal vigasztalódott volna, amiért Monica az egykori pasijával, Richarddal ebédelt.

Jóbarátok

Fotó: Profimedia

A forgatás napján

Matthew Perry „odament az írókhoz, és megmondta nekik, hogy a közönség sosem bocsátaná ezt meg Chandlernek, ami teljesen logikus volt”

 

– írta Cash. Így az utolsó pillanatban végül törölték a cselekményszálat. De nem a Jóbarátok az egyetlen sorozat, ami ilyen utolsó pillanatos változatást eszközölt a forgatókönyvén. Az alábbiakban összeszedtük azokat a sztorikat, amiket majdnem el kellett szenvedtünk.

The Office

A sorozatban Kevint alakító Brian Baumgartner könyvéből kiderül, hogy a The Office is kacérkodott a megcsalás ötletével. Az áldozat ezúttal is a széria legkedveltebb párosa lett volna: Jim és Pam. A Jimet alakító John Krasinski azonban kategorikusan kijelentette, hogy nem hajlandó leforgatni azokat a jeleneteket, melyben a karaktere összekavar a szülési szabadságon lévő Pamet helyettesítő kollégával.

The Office

Fotó: Profimedia

Stranger Things

Ha megkérdeznénk, ki a top 3 kedvenc karaktered a Stranger Thingsből, tuti, hogy Steve Harrington köztük lenne. És míg manapság a sorozat kreátorai, a Duffer testvérek tűzbe mennének Steve-ért, ez nem mindig volt így. Az első évadban kis híján megölték a srácot. Joe Keery azonban annyira szerethetően játszotta Harringtont, hogy végül meggondolták magukat, és nélkülözhetetlen közönség kedvencet írtak belőle. 

Stranger Things

Fotó: Profimedia

New Girl

A sorozat kreátorok valahogy mindig a kedvenc párosainkat pécézik ki. Nick és Jess nélkül pedig a New Girl sem lenne ugyanaz: az első csókjuk már eleve olyan elsöprő volt, hogy örökre belevéste magát a rajongók szívébe. Azonban a True American játék közben Jessnek eredetileg Schmidtet kellett volna megcsókolnia. Végül Schmidt kikerült a képből, de az, hogy Jess és Nick között elcsattan-e az első csók, csak a forgatás előtti héten dőlt el.

New Girl

Fotó: Profimedia

Vámpírnaplók

Ha nem közönségkedvenc párokat, akkor a legnagyobb favorit karaktereket akarják bántani a forgatókönyvírók. Ezért a Vámpírnaplók Klausának (akit annyira szerettek a fanok, hogy a The Originals – A sötétség korát is elvitte a hátán) a harmadik évad végén meg kellett volna halnia. Klaus ugyanis a szezon főgonosza volt, ezért az elképzelés az volt, hogy a hőseink győzedelmeskednek.

„De amikor ilyen jó színészeid vannak, hagyni kell, hogy ők irányítsák egy kicsit a történetmesélést”

 – nyilatkozta Julie Plec, a Vámpírnaplók társalkotója a Klaust megformáló Joseph Morganről.

vámpírnaplók

Fotó: Profimedia

Tuti gimi

Haley és Lucas majdnem összejöttek a Tuti gimiben – mesélte a Haley-t alakító Bethany Joy Lenz. Hozzátette, hogy az egészet azért kukázták, mert ő és a Lucast életre keltő Chad Michael Murray között semmi kémia nem volt. „Túl testvéries volt a köztünk lévő energia” – magyarázta.

tuti gimi

Fotó: Profimedia

Eufória

Az eredeti forgatókönyv szerint egy előretekintésben kiderül, hogy Rue megölte Nate-et, és egy búzamezőn hagyta a testét. A pilot nagyrészt a gyilkosságra fókuszált volna, ezáltal az Eufóriát ma már inkább krimiként tartanánk számon. 

EufóriaFotó: Profimedia

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top