nlc.hu
Szabadidő

Utálja a Tiktokot, mégis milliók nézik a videóit

Hülyeségnek tartja a TikTokot, mégis milliók nézik a videóit

A 98 éves New York-i nagymamából férje halála után lett influenszer. Mert unatkozott.
Utálja a Tiktokot, mégis influenszer

Ha valaki, Dorothy Wiggins egészen biztos nem vágyott netes ismertségre. És miközben ma már milliók nézik az egyes videóit, az okostelefonjára – mert azért az van neki – meglepő módon se a TikTok, se az Instagram nincs telepítve. Hogy miért? „A TikTokot egész konkrétan hülyeségnek tartom” – idézi a 98 éves influenszert portréírásában a New York Times.

„Az a véleményem erről, hogy az embereknek egy pillanatnyi valaminél jóval többre van szükségük ahhoz, hogy kikapcsolódhassanak. A minap például megnéztem a Casablancát. Na, hát szerintem ez éppen tökéletes hosszúságú film. Ezek a nyúlfarknyi történetek csak rosszat tesznek a koncentrációnak, és elbutítják az embereket” – tette még hozzá a nagyi, aki mindezek ellenére @dorothylovesnewyork néven népszerű és állandó szereplője a már említett platformoknak.

„Kellett valami, ami eltereli a figyelmét a gyászról”

Ilyen előzményekkel hogy lett mégis influenszer? Nos, a válasz rém egyszerű. „A fiam kezdte ezt az egészet a férjem halála után” – vallja be Dorothy, majd elismeri, Guy halála után – akivel 61 évig éltek boldog házasságban – nagyon összetört. „A férjem volt a mindenem. Az egész életem” – mondja, majd hozzáteszi, miután megözvegyült, fogalma sem volt arról, mit kezdjen az életével.

Végül a fiam regisztrált a közösségi oldalakra, hogy legyen valami, ami leköti a figyelmemet.

Persze, a nagy nézettségű videókat, amikben Dorothy általában New York legismertebb helyein koktélozik, vagy épp teniszezik, nem ő maga készíti el. A felvételeket az Associated Press egykori újságírója, Michael Astor osztja meg a rajongókkal, akit a Wiggins család néhány évvel ezelőtt azért szerződtetett, hogy dokumentumfilmet készítsen Dorothy és Guy szerelméről. Miután a családfő meghalt, Astor maradt és most néhány másodperces rövidfilmeket vág Dorothy életéből.

„Hogy őszinte legyek, nem nagyon érdekel az egész”

Dorothy egyébként meglehetősen viccesnek tartja, hogy éppen belőle lett influenszer, miközben ellenzi az egészet.

Ki nem állhatom, mikor azt látom az utcán, hogy az emberek rá vannak tapadva a telefonjaikra. Úgy kulcsolják ezekre a kütyükre az ujjaikat, mintha a saját szívüket szorítanák a kezükben

– fakad ki az idős asszony.

Beszélt arról is, hogy a videói kapcsán rengeteg megkeresést és felkérést kap, de ezekre nem szívesen reagál. „Hogy őszinte legyek, butaságnak tartom ezt az egészet. Persze, szeretem a rajongóimat, de a közösségi média mint olyan, abszolút hidegen hagy” – jelenti ki, majd egy pillanatra elgondolkozik és hozzáteszi, azért volt olyan reakció a videóin, ami még az ő szívét is megérintette.

Egy idősebb kommentelő arról írt, hogy korábban úgy érezte, most, hogy megöregedett, már nincs értelme az életének. Beszélt a depressziójáról és arról, hogy a videóimat nézve döbbent rá, hogy a sokadik x-en túl is bőven van még miért élni. Jobban belegondolva, ha ezeknek a videóknak ilyen hatása is lehet másokra, akkor mégiscsak érdekel a dolog.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top