nlc.hu
Szabadidő

Megvan Mácsai Pál utódja az Örkény Színház élén

Megvan Mácsai Pál utódja, ő lesz az Örkény Színház új igazgatója

A szakmai bizottság támogatta a pozíciójára pályázó jelöltet.

Mácsai Pálnak 2025-ig tart a megbízatása mint az Örkény Színház vezetője, de a hírek szerint már most októberben kiírtak egy pályázatot, amiben az utódját keresik. 

„A kiírást nagyjából egy évvel a ciklus lejárta elé kell hozni, hiszen mi már most azt az évadot tervezzük, amikor az új igazgató – egy bő év múlva – elkezdi a munkát. Ez így szakszerű, a világban legtöbbször így is történik: a régi és az új vezető együtt dolgoznak egy évadot”

nyilatkozta a WMN-nek adott interjújában, ahol azt is elárulta, hogy színházszakmai okból döntött úgy, hogy nem folytatja tovább. 

Mácsai Pál

Mácsai Pál, az Örkény Színház igazgatója a főváros egyesítésének 150. évfordulóját ünneplő Budapest 150 programsorozat nyitórendezvényén az Örkény Színházban 2023. január 24-én. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Az Örkény Színház igazgatói pozíciójára mindössze egyetlen pályázatot adtak be, így Gáspár Máté lesz a teátrum új vezetője a Fővárosi Közgyűlés előterjesztése alapján.

Gáspárt 6 igen, 0 nem és egy tartózkodás mellett támogatta a szakmai bizottság, így biztossá vált, hogy ő kerül az Örkény élére 2025. március 1-től 2030. február 28-ig. Gáspár korábban a Krétakör ügyvezetője volt, tanított a korábbi SZFE-n, a Veszprémi Egyetemen és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen is, írja a 24.hu

A közgyűlés előterjesztésében egy másik vezetőváltásra is fény derült, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár jelenlegi főigazgatója, dr. Fodor Péter 2024. február 28-ig lesz csak az intézmény első embere, hiszen kezdeményezte a munkaviszonya közös megegyezéssel történő megszüntetését. Utódjáról később döntenek majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top