nlc.hu
Szabadidő

Az Ötöslottó gigászi főnyereménye

Rekordközelben az Ötöslottó főnyereménye

Már közel 3,5 milliárd forint várja a játékosokat Magyarország legismertebb számsorsjátékán.
lottó

Rekordközelben az Ötöslottó főnyereménye, így amennyiben szombaton valaki egyedül ikszel telitalálatost, az Ötöslottó eddigi történetének 6. legnagyobb nyertese lehet.

Nem hoztak szerencsét a páros nyerőszámok a jackpotra pályázóknak a legutóbbi számhúzáson, így lassan 5 hónapja nem született telitalálatos az Ötöslottón. Tizenkilenc hét halmozódást követően már 3,393 milliárd forint várja a szerencsevadászokat. A játékon a legnagyobb nyertes az a 2020-as szerencsés, aki a 13. játékhéten 6,431 milliárd forintért ikszelt, így ő a játék történetének eddigi csúcstartója.

Az elmúlt években a TOP10 nyeremények között kétszer is előfordult, hogy osztozni kellett a jackpoton. Legutóbb 2023. április 29-én fordult elő, hogy az akkori várható főnyeremény már meghaladta a 4,5 milliárd forintot, a számhúzás alkalmával azonban ketten is jól tippelték meg a nyerőszámokat, így egyenként 2,3 milliárd forint boldog tulajdonosai lettek.

Az Ötöslottó története során a legrövidebb halmozódás 1 hét volt, a leghosszabb pedig 39 hét. A nyeremény halmozódására a szabályok szerint 52 hét áll rendelkezésre, ezután a főnyeremény nem növekszik tovább. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyeremény a részvételi szabályzat alapján a többi nyertes között kerül felosztásra, ugyanakkor erre a játék 66 éves története során még egyszer sem volt példa.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI/Mónus Márton 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top