nlc.hu
Szabadidő

Elloptak egy pónit az adácsi betlehemből

„A gyerekek nagyon várják vissza” – elloptak egy pónit az adácsi betlehemből

A polgármester saját pénzén vette az állatot, hogy szebb legyen a karácsony.

A hét elején az adácsi Művelődési ház udvarán lévő karácsonyi betlehemből eltulajdonítottak egy pónilovat. A polgármester, Soha Márton Facebook-oldalán arra kérte az embereket, hogy aki látott, hallott valamit, tud segíteni az üggyel kapcsolatban, az jelentkezzen.

„A gyerekek nagyon várják vissza a 4. adventi gyertyagyújtásra. Bízunk a legjobbakban, hogy addig visszakerül eredeti helyére” – tette hozzá.

Mint a polgármester a Telexnek elmondta, a felhívás megosztása után többen is megkeresték, néhány embernek ötlete is volt, merre lehet az állat. Előkerült egy videófelvétel is, amin annyi látszik, hogy hétfőn este negyed tíz környékén a településen keresztül kergetik a lovat, akit egy fekete Toyotával követtek.

Az adácsi betlehemből ellopott póni

Az adácsi betlehemből ellopott póniló (Fotó: Facebook)

Soha Márton elmondta, hogy a pónit és a szamarat is a saját pénzén vette, hogy közelebb hozzák a karácsonyt, és soha nem gondolta volna, hogy valaki egy betlehemből állatot lop. 

Szerencsére a történetnek jó vége lett. A póni a szomszédos Vámosgyörkön bukkant fel, a polgármester szerint itt már többen pontosan is tudták, hogy kinél lehet az állat. Végül Jászárokszálláson elő is került a póniló, amit le is foglaltak, szerda reggel a polgármester jóvoltából újra az adácsi betlehemben lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top