nlc.hu
Szabadidő

Nagyhegyi Sára mutatványa

A világ egyik legnehezebb és legveszélyesebb gyakorlatát mutatta be egy magyar artista, egy rossz mozdulat végzetes lehet

Hajánál fogva 15 méter magasban egy kötélen lógva forog és pörög egy különleges cirkuszi számban.

Nagyhegyi Sára légtornász évekig készült rá, hogy a világ egyik legnehezebb és legveszélyesebb attrakcióját bemutassa a Fővárosi Nagycirkuszban. A haján lógva, 15 méter magasban adta elő a világszámát és nyűgözte le a nézőket.

Nagyhegyi Sára

Nagyhegyi Sára a különleges, szemet gyönyörködtető hajlógó attrakciójával lenyűgözte a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál közönségét  – Forrás: TV2 / Mokka – videó

A 19 éves lány – aki a Baross Imre Artistaképző Intézet növendéke – évekig erősítette nyakizmait és fejbőrét, ugyanis a hajlógó szám a világ egyik legnehezebb és legveszélyesebb mutatványának számít.

„Hozzá kell szokni a fájdalomhoz, és igazából mentálisan kell ezt így elfogadni. Szerintem egy jó év, mire túl tudtam magam ezen tenni, és elengedni. Ezzel nem azt mondom, hogy nem fáj, csak már elfogadtam. És amikor benne vagyok és csinálom a trükköket a színpadon, akkor lényegében már nem érzek semmit. (…) Nyilván fáj a fejbőröm, de a legfájdalmasabb része igazából a nyakamban, mert azokra a csigolyákra teszed rá az egész súlyodat” – mesélte a Mokkában Nagyhegyi Sára.

„Minden teher a nyaki részen van. Ha nincsen rákészítve a szervezeted, a csigolyák, az izmok, akkor egy rossz mozdulat az végzetes lehet” – magyarázta Sára produkciójáról Vincze Tünde, artistaművész, a Magyar Légtornász Egyesület alapítója.

A fiatal lány artista tehetségét már külföldön is elismerik: pár évvel ezelőtt ezüstérmet és két különdíjat nyert a Wiesbadenben megrendezett Európai Cirkuszfesztiválon. Sára az eredményei miatt már profi légtornásznak számít a nemzetközi porondon. „Megérte ennyit dolgozni ezért. (…) Rettenetesen hálás vagyok az embereknek, akik elkísértek az utamon” – nyilatkozta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top