nlc.hu
Szabadidő

Személyautójában utazó pónik

Megdöbbentő eset: személyautójában utaztatta pónijait az M3-ason – videó

Eljárás indult a sofőr ellen.
póni

Két pónilovat találtak a pénzügyőrök egy kombi autóban az M3-as autópálya füzesabonyi lehajtójánál – számolt be közösségi oldalán a NAV. Táborfalváról Csengerre tartott autójával a sofőr, akinek a kocsijából rutinellenőrzés során kerültek elő a minilovak: az egyik a hátsó ülés előtt, míg a másik egy kutyaszállító dobozban álldogált a csomagtartóban.

Az autót vezető 50 éves nő azzal „védekezett”, hogy kutyát akart vásárolni, de mivel azt nem kapott, helyette inkább pónilovakat vett.

„Tekintettel a szállítás körülményeire és az állatoknak okozott indokolatlan szenvedésre”, a pénzügyőrök értesítették a Füzesabonyi Rendőrkapitányság munkatársait, akik szabálysértés miatt indítottak eljárást a sofőr ellen.

Nem ez volt az első eset, hogy valaki szabálytalanul szállított állatot. Volt már arra példa, hogy ketrecben vitt lovakat egy férfi a teherautójával Sajóbábonynál. Három lovat szállított kikötés nélkül hosszú kilométereken keresztül. Budapesten pedig az Andrássy úton egyszer hasonló módon szállítottak állatokat, csak itt libákat: a madarak nyaka teljesen kilógott a rácson a szállítás közben. Sőt kutyát is vittek már platóra kikötve: akkor egy kisteherautó sofőrje ott utaztatott egy ebet az M7-esen, 110 km/h sebességgel. Az Állatmentő Liga akkor feljelentést tett a sofőr ellen. Legutóbb pedig az ablakon kilógatott kötéllel, autója mellett vezette a póniját egy autós Tolnában.

Kiemelt fotó forrása: Nemzeti Adó- és Vámhivatal / Facebook – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top