nlc.hu
Utazás

Egy autós szabálytalan póniszállítása

Kötéllel, autója mellett vezette a pónit egy autós – megdöbbentő videó

Egy szakértő szerint ez állatkínzásnak minősül.

Az ablakon kilógatott kötélen vezetett egy pónilovat egy sofőr Tolnában, erről megdöbbentő felvétel készült. A többi autós nem hitt a szemének, amikor látták, hogy a kocsi mellett a póni is az úton poroszkál és a sofőr tartja a kötőféket – számolt be a Tények.

A környékbelieket megdöbbentette a vakmerő autós manővere. Azt mondták, ez az útszakasz nagyon forgalmas.

Egy vezetéstechnikai szakértő szerint az autós szabálytalan volt, veszélyeztette a közlekedőket. A ló viselkedése ugyanis kiszámíthatatlan, elvonja a sofőr figyelmét a vezetésről. “Ha valaki állatot hajt vagy vezet, akkor arra biztosítani kell fölötte az uralmat. Ez itt nem feltétlenül van meg. Élő állat szállításnak különböző szabályai vannak” – hívta fel a figyelmet Köves Szilárd. Azt mondja, így vinni egy állatot nemcsak szabálytalan, de állatkínzásnak is minősül, a ló ugyanis nem tud pihenés nélkül hosszú ideig olyan sebességgel haladni, mint egy autó.

A szakember szerint a sofőr szabálysértést követett el, ezért akár börtönbe is kerülhet, és többszázezer forint pénzbírságra is számíthat.

Nem ez volt az első eset, hogy valaki szabálytalanul szállított állatot. Volt már arra példa, hogy ketrecben vitt lovakat egy férfi a teherautójával Sajóbábonynál. Három lovat szállított kikötés nélkül hosszú kilométereken keresztül. Budapesten pedig az Andrássy úton egyszer hasonló módon szállítottak állatokat, csak itt libákat: a madarak nyaka teljesen kilógott a rácson a szállítás közben. Sőt kutyát is vittek már platóra kikötve: akkor egy kisteherautó sofőrje ott utaztatott egy ebet az M7-esen, 110 km/h sebességgel. Az Állatmentő Liga akkor feljelentést tett a sofőr ellen.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top