nlc.hu
Egészség küldetés

Bambi, a terápiás póni

Így segít Bambi, a kicsi póni a gyógyulásban – videó

A gyerekek és a felnőttek is imádják.

Kórházi környezetben terápiás kutyákról sokat hallani, és egyre több helyen alkalmaznak lovakat terápiás célokból. Ilyen Bambi a kicsi póni, aki felnőtteknek és gyerekeknek segíti a gyógyulását. Hetente kétszer-háromszor látogatja meg a San Antonio-ban található kórházat, ahol kedvességével kicsit kizökkenti a betegeket a kórházi valóságukból. 

Korábban írtunk már Peyóról is. A jóval nagyobb méretű ló 2016 óta önkénteskedik a Calais Kórházban, ahol a palliatív osztályon látogatja meg a betegeket. „Doktor Peyo” – egyes betegek ajtaja előtt megáll és felemeli az egyik lábát, így jelezve, hogy melyik betegnek van szüksége rá. Terápiás lóként folytatott karrierje kezdete óta Peyo több mint 1000 embert támogatott életük utolsó pillanataiban. Peyo nemcsak a betegeken segít, hanem a tulajdonosának is igazi barátja.

 

póni, bambi, állat

Fotó:Pexels.  A képünk csak illusztráció.

Az állatasszisztált terápia egy elég tág fogalom, pusztán annyit jelent, hogy egy szakember által személyre szabottan, konkrét fejlesztési céllal egy állat is a terápiás folyamat részévé válik. Ez lehet akár gyógytorna, akár gyógypedagógiai fejlesztés, vagy akár pszichoterápiás munka is. Az állat szerepe, funkciója is egészen eltérő lehet a különböző színtereken, a különböző céloknak megfelelően. Jelen lehet a folyamatban motivációként, lelki támaszért, a foglalkozás színesítéséért, de kiválóan alkalmazhatóak a szociális kapcsolatok modelljeiként is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top