nlc.hu
Szabadidő

Horkai Zoltán meggyilkolt szarvasa

Filmsztár szarvasokat mészároltak le Gödöllőn – frissítve

A világhírű állatmentő és állatidomár Horkai Zoltán két szelíd szarvasát a saját birtokán gyilkolták meg.

Horkai Zoltán neve nemzetközileg ismert: a filmszakma egyik leginkább keresett állatos szakembere. A Discovery Channel tévésorozatot is készített róla, emiatt ragadt rá a Farkasember név. Horkai számos, mentett állattal él együtt gödöllői birtokán, bár betegsége miatt mára jelentős részükről le kellett mondania.

 

Horkai gímszarvasai – Góliát és Picur – Enyedi Ildikó világsikerű,

berlini Arany Medvét nyert és Oscarra jelölt

Testről és lélekről című filmjében is szerepeltek.

Hétfőre virradóra ismeretlen orvvadászok bemásztak Horkaiék gödöllői telkére, ahol agyonlőttek két szelíd szarvasbikát – írta a 444. Az emberhez szokott állatok valószínűleg maguk mentek oda gyilkosaikhoz. Az egyik lemészárolt állat tetemét ráadásul el is lopták.

Filmsztár szarvasokat mészároltak le Gödöllőn

A másik szarvas, Ödön – aki a gazdái szerint „a legkedvesebb legaranyosabb szarvas volt a világon,

egy filmsztár volt, egy pótolhatatlan kincs”

– teste viszont a birtokon maradt, mivel a rémült állat golyóval a nyakában menekült, majd elbújt – meghalni. Az ügyben a rendőrség nyomoz, Horkaiék pedig nyomravezetői díjat ajánlottak fel a bűncselekményt elkövetők személyének kiderítésére.

Frissítés: 

Eddig úgy tűnt, hogy Ödön mellett Sanyit is lemészárolták az állatkínzók, ám kedden délután megtalálták a környéken sérülten kóborló állatot – közölte a rendőrség az RTL-lel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top