nlc.hu
Szabadidő

Kirúgás vár a Krúbi-koncert sokkolós biztonsági őrére

Kitiltás vár a Krúbi-koncert sokkolós biztonsági őrére

Kivizsgálják a Budapest Sportarénában történt incidenst, amely során egy biztonsági őr sokkolót használt egy koncertre érkező fiatallal szemben.

Mint azt korábbi cikkünkben megírtuk, Krúbi a Papp László Budapest Sportarénában tartott koncertje sokak számára nem várt eseményt is tartogatott. Több résztvevő arra panaszkodott, hogy bár kiemelt állójegyet vásárolt, mégsem kapott karszalagot, a biztonsági őrök útját állták, többen pedig dulakodásról számoltak be, fojtófogás alkalmazásáról, valamint szerkesztőségünkhöz is eljutott egy videófelvétel, melyen jól látszik, hogy az egyik biztonsági őr sokkolót alkalmazott.

Krúbi koncert (Facebook/Krúbi)

Krúbi koncert (Facebook/Krúbi)

Ígéretének megfelelően a Budapest Sportarénát üzemeltető cég ügyvezetője, Szloboda Gyula kedden az irodájában fogadott, ahol elmondta, hogy a kivizsgálás első lépései az eset kapcsán megtörténtek.

Az érintettek, beleértve a Valton-Sec Zrt. képviselőit, egyeztettek a történtekről, és folyamatban van annak felderítése, mi okozhatta a problémát. Szloboda Gyula azt mondta, a koncerten kialakult helyzet példátlan, több mint tízéves ügyvezetői pozíciója alatt nem fordult elő hasonló eset, őt pedig mélyen lesújtják a történtek.

Természetesen elítélem a személy- és vagyonvédelmi törvényben engedélyezettektől eltérő védelmi eszközök használatát. Amennyiben a kivizsgálás során bebizonyosodik, hogy személy- és vagyonőr használt ilyen eszközt, úgy a jövőben az illető nem dolgozhat a Papp László Budapest Sportarénában

– mondta Szloboda Gyula az nlc-nek. Arról nem nyilatkozott, hogy a biztonsági cégnél milyen szankciók várhatnak a biztonsági őrre.

További részletekről az ügyvezető nem adott tájékoztatást, csupán arról, hogy a beérkező panaszokat egyesével fogják megválaszolni, és nem áll szándékukban megvárni az erre törvényileg előírt 30 napot, hanem a vizsgálat eredményét követően azonnal reagálnak. Az érvényes kiemelt állóhellyel rendelkező, de a területre nem bejutó vendégektől pedig ezúton is szíves elnézést kérnek.

Krúbi kárpótlást ígér

Időközben, ahogyan az várható és remélhető is volt, Krúbihoz is eljutottak az információk. Ő pedig a következőt írta ki közösségi oldalára. “Szeretnék pár szót mondani egy incidensről, ami az Arénában történt, és ami titeket és engem is mélységesen felháborított. A koncert után eljutott hozzánk, hogy a helyszín által biztosított személyzet az egyik beengedési ponton néhányatokat nem (vagy késve) engedett be az általatok jegyvásárlásnál választott szektorba. Ezt a mulasztást eleve elfogadhatatlannak tartom, arról nem is beszélve, hogy a jogos felháborodásotokra vérlázító erőszakossággal reagált a helyszín biztonsági személyzetének némelyik tagja.” 

Bejegyzése szerint mindent megtesznek annak érdekében, hogy mi zajlott a háttérben, valamint “bevetünk mindent, hogy megfelelő mértékű kárpótlásban részesüljetek”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top