nlc.hu
Szabadidő

Nemes Jeles László gyerekszereplőt keres új filmjébe

10-13 éves magyar kisfiút keres új filmjének főszerepére egy Oscar-díjas rendező

Nemes Jeles László új filmje, az Árva forgatása várhatóan idén nyáron kezdődik.

Az Oscar-díjas Saul fiát és a Napszállta című filmet rendező Nemes Jeles László új filmjének forgatása várhatóan idén nyáron indul. A magyar-francia-német-brit koprodukciós, Árva című filmhez most válogatják a szereplőket. A főszerepre egy 10-13 éves fiút, az egyik kiemelt szerepre pedig egy 10-13 éves lányt keresnek. A filmforgatás előtti casting Budapesten már folyik, hamarosan pedig vidéken, Erdélyben és Kárpátalján is megkezdik.

Nemes Jeles új filmjében örömmel dolgozna együtt

olyan ösztönös, fiatal tehetséggel, akinek ez a szerep szinte a vérében van. Nem baj, ha eddig még nem állt kamera előtt.
“Arra bátorítanék mindenkit, aki érez magában kedvet, erőt, indíttatást, hogy egy pillanatig se várjon, jelentkezzen a válogatásra, akkor is, ha eddig inkább zárkózott volt!

Bízom benne, hogy mihamarabb megtaláljuk a főszereplőt, akire úgy fogok tekinteni, mint egy alkotótársra” – próbál kedvet csinálni a jelentkezéshez a rendező.

Az Árva története 1957 tavaszán játszódik Budapesten,

ahol az emberek még alig tértek magukhoz az előző őszi harcok óta. Andor, a 12 éves kisfiú, akit anyja egyedül nevel, azzal a reménnyel nőtt fel, hogy a háborúban eltűnt édesapja egyszer majd visszatér. Egy nap megjelenik egy férfi, aki azt állítja, hogy ő Andor apja, de a fiú nem hajlandó apjának tekinteni az idegent, aki beköltözik hozzájuk. Miközben az anya és fia közötti szakadék egyre mélyül, a fiú elhatározza, hogy bármi áron, de megmenti családját a férfitől.

“A családom története miatt különösen fontos

nekem ez a film. Évek óta foglalkoztat a második világháború utáni világ, az emberi sorsok titka és útvesztője a huszadik század elnyomó rendszereiben. Egy gyerek szemszögéből különösen érdekes az emberek lelkébe is beszüremkedő diktatúra – főleg, ha a gyerek családi története egy görög tragédiára emlékeztet” – magyarázta a közleményben Nemes Jeles László.
Az Árva forgatókönyvét Nemes Jeles László és Clara Royer írta, a film producere Kemény Ildikó és Szále Ferenc, operatőre pedig Erdély Mátyás lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top