nlc.hu
Szabadidő

Férfi modell reklámoz női fürdőruhát

Férfi modellel reklámozzák a női fürdőruhamárkát, kiakadt a net

Szapulják az ausztrál divatcéget.
Moana bikini

Komoly kritika érte a Photoshop-mentes, testpozitív kampányairól ismertté vált modell, Karina Irby által alapított fürdőruhagyártó céget, amiért a reklámjaiban egy férfi modell pózol női fürdőruhában. Az verte ki a biztosítékot a kommentelők körében, hogy a Moana Bikini márka a közösségi oldalán egy olyan reklámvideót tett közzé, amelyben a 23 éves ausztrál férfi modell, Jake Young egy fehér színű, egyrészes női fürdőruhában feszít. Több ezer felháborodott hozzászólás és kritika érkezett, a kommentelők a céget szidalmazták, amiért túl messzire ment  a reklámkampányában.

A fürdőruhagyártó-cég és alapítója, a testpozitív modell, Karina Irby azonban visszavágott, mondván a Moana Bikini évek óta az hirdeti, hogy a test nem csak egyféle lehet; nyugodtan viselhet bikinit bárki, akármilyen is az alakja, ennek értelmében egy női fürdőruhát viselő férfi – állítása szerint – egyáltalán lehet sokkoló.

Jake Young ellentmondásos reklámklipje amúgy több ezer lájkot kapott az Instagramon, miközben a kommentszekció hangvétele éppen az ellenkezője. A több mint 2 ezer hozzászólás közül a legtöbb kritikát azzal fogalmazták meg a divatcéggel szemben, hogy egy női fürdőruhába öltöztetett férfi modell mégis hogyan erősítené a nők testpozitív önbizalmát?

„Ez rossz reklám, amennyiben a célközönség nők. Egy férfi, aki nőknek tervezett fürdőruhát visel, mégis hogyan tűnhet meggyőzőnek a nők szemében?” – kritizálták a Moana Bikini-t. Volt olyan hozzászóló, akinél annyira betelt a pohár, hogy úgy döntött, hiába 10 éve hűséges vásárló, többet nem vesz semmit ettől a divatcégtől.

Ami a férfi modellt illeti, Jake elismerte, hogy ő tényleg nem nő, és soha nem állították, hogy az lenne, de szerinte a reklámkampány egy kisebbség önbizalmát erősítheti meg. „Sokféle nőtípus létezik, és sokféle alkata lehet a nőknek” – fogalmazott.

Lehetetlen mindenkinek tetszeni és megfelelni” – reagált szűkszavúan a kritikai hangokra a Moana Bikini.

(via)

Kiemelt fotó: @moana_bikini / Instagram

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top