nlc.hu
Szabadidő

Maratonfutás plusz teherrel súlyosbítva

Hűtőszekrénnyel akarja lefutni a maratont egy angol

A sportoló egy hűtővel a hátán szeretné lefutni a londoni maratont.

London városának idei maratoni futóversenyét idén március 24-én tartják. A tízezreket megmozgató sporteseményen pedig szinte biztos, hogy egy hűtőszekrény is rajthoz áll majd, Daniel Fairbrother jóvoltából. A férfi akciója pedig csak azért nem lesz meglepetés, mert hétfő éjjel Stevenage városában lekapták a rendőrök, miközben épp a hátára felerősített hűtőszekrénnyel edzett a maraton teljesítésére.

Hűtőszekrénnyel akarja lefutni a maratont egy angol

Miután egy rendőrautó érdeklődve lelassított

mellette, Fairbrother azt mondta nekik, hogy a hűtővel háton futás maratoni rekordját szeretné megdönteni. Ehhez pedig nem is kell mást tennie, mint 4 óra 52 perc 10 másodpercen belül futni a 42 kilométert – ennyi ugyanis az aktuális rekord.

Bár a rendőrök néztek egy nagyot, végül tovább engedték Danielt, hátán a 27,5 kilós jégszekrénnyel.

A sportoló amúgy nem „csak úgy” fut:

célja az, hogy a Diabetes UK-nek gyűjtsön adományokat vállalásával; egy barátja, Sam Wilson ugyanis cukorbeteg. A rendőrök érdeklődéséről Fairbrother igazi angol módjára annyit mondott, hogy inkább azon csodálkozott volna, ha a rendőrök kérdés nélkül futni hagyják őt, hátán a hűtővel, éjnek évadján. A férfi több mint 4000 fontnál jár, célja pedig 10000 font összegyűjtése – írja a BBC.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top