nlc.hu
Szabadidő

Irakban kirándult a kislányával, bírálják az apát

Felelőtlen apának tartják, amiért Irakba vitte kirándulni a 8 éves lányát

Azzal védekezik, hogy a gyereke kérése volt.

Michael Gell és 8 éves lánya, Mia a katari nyaralásuk alatt „átruccantak” egy napra az iraki Erbilbe, annak ellenére, hogy a brit külügy egyáltalán nem javasolja az odautazást. Az apa azt mondja, indulás előtt elmagyarázta a lányának a kockázatokat, és ráhagyta Miára a döntést, a gyerek pedig menni akart.

Michael minderről a közösségi oldalán számolt be, ahol még fotókat is posztolt, egyik felvételen például a lánya egy fegyveres, helyi biztonsági emberrel pózol. A netezőket megosztja a brit apa életveszélyes kirándulása. Egyesek felelőtlennek tartják, másik viszont dicsérték „a fantasztikus gyereknevelési módszerét”, mondván teljesen más kultúrákat is fel kell fedezni.

Irak

Fotó: Instagram / @youngestworldtraveller

Alig tudott valamit erről az országról. Mielőtt lefoglaltam volna a repülőjegyeket, meséltem neki az ottani helyzetről, mutattam neki fotókat és videókat. Arról is beszéltem, hogy időnként rakétatámadások történnek. Azt is mondtam neki, hogy a világon mindenhol leselkednek veszélyek, Irakban valószínűleg nagyobb a kockázat, de elmagyaráztam neki, hogy az iraki emberek 99 százaléka sem akar mást, mint normális életet élni. Mindenki, aki nem járt ott, azt mondja, hogy hülye vagyok, ám azok, aki már jártak ott, azt mondták, hogy minden rendben van ott, biztonságos. Igen, megszegtem a külügy tanácsát, de ha mindig hallgatnánk rá, akkor sehova se utazhatnánk. 196 ország van a világon, és vajon hány közülük biztonságos? Ha csak sétálunk Európában az utcán, már akkor is bármi megtörténhet. Mindaddig, amíg megteszed a szükséges óvintézkedéseket, szerintem nem vagy veszélyben” – magyarázta a családapa, aki a lányával eredetileg két napot tervezett maradni Irakba, de az erősödő politikai feszültségek miatt végül egy nap lett belőle.

Irak

Fotó: Instagram / @youngestworldtraveller

Átszámítva 50 ezer forintot fizettek a vízumért, a szállásért pedig egy éjszakára mintegy 56 ezer forintot. „Soha nem éreztem magam nagyobb biztonságban” – jelentette ki a hotelről Gell.

Az erbili amerikai katonai támaszpontot egyébként 3 héttel ezelőtt érte dróntámadás.

(via)

Kiemelt fotó: Instagram / @youngestworldtraveller

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top