nlc.hu
Szabadidő

Így nézett ki a pályája elején Nagy Ervin

Felismered? Íme egy 25 éves Valentin-napi fotó Nagy Ervinről

A Sok hűhó semmiért című előadás kapcsán készült ez a kép.

A Jászai Mari-díjas színész, szinkronszínész, televíziós személyiség és producer, Nagy Ervin 1999-ben, Máté Gábor és Horvai István osztályában végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd a budapesti Katona József Színház szerződtette. Itt 2020-ig volt társulati tag. A pályája elejéről talált egy képet a story.hu, melyen az akkor 22 éves színész látható, méghozzá Valentin-napon. A sztár a Vígszínház 1999-ben bemutatott, Sok hűhó semmiért című előadásában szerepelt, kattints ide a fotóért!

Mi is találtunk egy felvételt Ervinről szintén ebből a darabból:

Nagy Ervin

A Sok hűhó semmiért című darab a Vígszínházban. (Fotó: Archívum Story-Best)

Így készül fel egy szerepre

Az édesapa évekkel ezelőtt a filmtett.hu-nak adott interjúban a következőt válaszolta arra a kérdésre, miszerint hogyan tudja hitelesen megformálni azokat a szerepeket, melyekkel kapcsolatban nincs semmiféle tapasztalata, maximum vágyképekben jelenik meg az életedben?

„Ez a rendezőtől is függ. Kialakult módszerem, stratégiám nincs. Van, hogy egy hónapig lustálkodom, aztán összekapom magam. Én egy durr-bele-bumm típus vagyok, mondják is a kollégáim, hogy nem kell mindent első alkalommal megcsinálni. Van egy rossz próbametódusom – nem nagyobb egységekben próbálok, vagyis nem végiggyalogolok a darab tengelyén, és megjegyzem, hogy hol buktam el, aztán később visszamegyek oda, és kijavítom, hanem mindig megállók egy kisebb egységnél, és rögtön korrigálni akarom a hibát, amivel megakasztom a próbát, és a kollégákat is zavarom. Addig nem akarok továbbmenni, amíg nem érzem, hogy jó, amit csinálok. Ha rossznak érzem magam, mindig leállók. Úgy gondolom, ez az éretlenség jele, de ilyenkor eszembe jut, hogy Máté Gábor azzal kezdte a főiskolát, hogy az ember csak 42-43 évesen lesz kiforrott színész, addig csupán pályagyanús” – nyilatkozta akkor még a színész.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top