nlc.hu
Szabadidő

Segítünk Orbán Viktornak új köztársasági elnököt találni

Pataky? Mága? Weisz? Segítünk Orbán Viktornak új köztársasági elnököt találni

Úgy találgatja az ország, hogy ki lehet a következő köztársasági elnök, mintha arról beszélnénk, ki kapja meg Daniel Craig után James Bond szerepét. Az nlc most igaz patriótaként új nevekre szeretné felhívni a miniszterelnök figyelmét, hogy szélesebb merítésből választhasson.

Maróth Miklós, Trócsányi László, Merkely Béla, Navracsics Tibor, Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Freund Tamás és Stumpf István. Ők azok a nevek, akik jelenleg közszájon forognak a politikában és a médiában, sőt néhányuk kapcsán már a közvélemény monitorozását is megkezdték: vajon mennyire lennének népszerűek, ha rájuk esne a kormánypártok választása és megkapnák az álommelót? Nem azt, ahol Balogh Leventének kell asszisztenskedni, hanem azt, ahol Orbán Viktornak a Sándor-palotában.

Még véletlenül sem akarjuk lebeszélni a miniszterelnök urat arról, hogy a fenti nevek közül válasszon, hiszen a döntés végső soron az övé, de szeretnénk tágítani a látókörét, hogy megmutassuk: valójában sokkal több opciója van, mint azt gondolná.

Weisz Fanni

Pro:

Egy átlag magyar kapcsolata a köztársasági elnök személyével nagyjából annyi, hogy szilveszterkor bepezsgőzve meghallgatja a beszédét a tűzijáték és a koccintás után a tévében. Weisz Fanni ennek az élménynek hosszú éveken át fontos része volt Áder János oldalán. Országunk stabilitásának jegyében visszahoznánk ezt a közkedvelt duót, csak a szerepek cserélődnének fel: most Fanni lenni a köztársasági elnök, Áder pedig a jelnyelven előadott beszédet fordítaná nekünk, elmormolva a szöveget a bajsza alatt. Régi szép idők, csak kicsit másképp.

Kontra:

Mint a médiából megtudtuk, a miniszterelnök nem díjazta a nemrég lemondott Novák Katalinban, hogy néha „influenszerkedett”. Nos, Fanni a modellkedés mellett főállású influenszer…

Áder János és Weisz Fanni

Áder János és Weisz Fanni 2022. január elsején (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Pataky Attila

Pro:

A köztársasági elnöki munka nagy része reprezentatív feladat, a személye az ország diplomáciájában kiemelt szereppel bír. Míg Novák Katalin leginkább arra törekedett, hogy az Európai Uniós szövetségeseinkkel ápoljon jó viszonyt és megmutassa Magyarország EU-párti oldalát is, Pataky Attila azért lenne nagyszerű választás, mert tágítaná a horizontot. Miért elégedjünk meg azzal, hogy csak a Föld bolygó országaival ápoljunk diplomáciai kapcsolatokat? Az idegen bolygók és távoli univerzumok lakóira itt már nem gondol senki? Ezzel az úttörő hozzáállással egy kis ország bolygóközi fontosságúvá emelhetné magát.

Kontra:

Hogy maradna így ideje az Edda-koncertekre? És köztársasági elnökként továbbra is vonulhatna a Békemenet első sorában? Megannyi kérdés.

Mága Zoltán

Pro:

Egész életében politikusok, méltóságos urak és közjogi méltóságok nótáját húzta el. Láthatóan jól érzi magát ebben a világban, a diplomáciai érzéke egészen kiváló, nemrégiben még a volt amerikai elnök, a kiváló ízléséről híres Donald Trump is megdicsérte. Itt lenne az ideje, hogy végre valaki az ő nótáját húzza el.

Pro bónusz:

Köztársasági elnökként aligha lenne lehetősége folytatni a hagyományos évnyitó nagykoncertjeit, így végre hosszú évek után az egész nemzet ismét őszintén örülhetne a január elsejéknek.

Mága Zoltán

Mága Zoltán 2023. január elsején hegedül (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Tóth Gabi

Pro:

Eddig is erősen limitált volt a vezető női politikusok száma Magyarországon, most egyszerre ketten is eltűntek a süllyesztőben. Tóth Gabi van annyira magyar, annyira keresztény, annyira nő és annyira anya, hogy egymagában pótolni tudná a keletkezett hiányt, sőt. A megválasztásával ráadásul ruhatár szempontjából izgalmas, új irányba mozdulna el a Sándor-palotás stílus, az országot pedig zenés-táncos show-műsorokkal reprezentálhatná szerte a világon, megmutatva, milyen egy igazi keresztény-konzervatív magyar asszony.

Kontra:

Ő is szeret influenszerkedni, ráadásul minden szilveszterkor azt kéne hallgatnunk, hogy éppen ki taposott a lelkébe a kereszténysége miatt.

Nacsa Olivér

Pro: 

Valljuk be, a jobboldalon sem Schmitt Pál, sem Novák Katalin elnöksége nem volt sikertörténet. Egyedül Áder János két elnöki ciklusára emlékezve lábadnak könnybe a hazafias szemek, de őt már nem lehet visszahozni. Csakhogy van erre egy jó trükkünk. A hazafias oldal az évek során kitermelt magából egy vérbeli Áder János-klónt a parodista Nacsa Olivér személyében, aki úgy lehetne hiteles Áder János, hogy valójában nem Áder János. Összekötné őket az is, hogy egyiküknek sincs humorérzéke.

Kontra:

Még a végén Bagi Iván is vérszemet kapna, és titokban megpróbálna Orbán Viktor helyébe lépni.

Nacsa/Áder

Pillanatkép a Bagi-Nacsa show egyik adásából

+1

Országos köztársasági elnök-casting

Miután Vadon Jani ott hagyta Balázsékat, az egész ország hetekig azon pörgött, ki csatlakozik majd harmadik műsorvezetőnek Sebestyén Balázs és Rákóczi Feri mellé. És ez nem a köztársasági elnöki poszt volt, csak egy kereskedelmi rádió műsorvezetői széke. Gondoljunk csak bele, mekkora tévés nézettséget lehetne elérni egy több héten át tartó castinggal, ahol a kiválogatott jelentkezők egy-egy napra kipróbálhatnák magukat Magyarország köztársasági elnökeként. Utazgatás a nagyvilágban, diplomáciai találkozók, eléjük rakott papírok elolvasás nélküli aláírása, kegyelmet adás egészen vállalhatatlan alakoknak… Micsoda show!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top