nlc.hu
Szabadidő

Szökött nimfa kakadu megtalálása

Elképesztő szerencsével került haza az elrepült házikedvenc – videó

Ernie a nimfa kakadu egy viharban veszett el tavaly, de most szerencsésen hazakerült.

Az éneklő-beszélő nimfa kakadu, Ernie, tavaly novemberben, egy nagy vihar során veszett el boltoni otthonából. Ezután hosszú ideig a szabadban élt, mígnem eredeti lakhelyétől 4-5 kilométerre ismét be nem fogták – írja a Daily Mail. Ernie a karácsonyt-szilvesztert már ideiglenes befogadójánál töltötte, aki videóra is vette a nimfa kakadu madár danolászását.

A felvételen Ernie a kedvenc dalát énekli:

 

Ernie gazdája, Alison Roberts is látta a videót, és egyből tudta, hogy az ő madaruk produkálja magát. Miután Ernie végre hazakerült, első dolga volt üdvözölni kutya-barátját, Lottie-t, akivel különösen jó viszonyban vannak.

Ms Roberts szerint:

„Csoda, hogy visszakaptuk, mert már azt hittem, valami történt vele, és nem látjuk többé. Most pedig visszatért élete szerelméhez, Lottiehoz. Amint meglátta, felélénkült. Kiengedtem a ketrecből, ő pedig a kutya hátán utazott körbe a lakásban. Régebben is mindenhová követte őt.”

Azon az éjszakán, amikor elveszett, szintén ez a szokása sodorta bajba a nimfa kakadut. Lottie a konyhában várta, hogy kiengedjék, a gazdája pedig nem vette észre, hogy Ernie akkor is a kutya hátán ücsörög, mivel az asztal alatt voltak. Erniet éjjel-nappal hívogatták, abban a reményben, hogy valahonnan előrepül, végül nem várt helyről érkezett a segítség.

A legkisebb kakaduféle a nimfa

A legkisebb kakaduféle a nimfa

„Amikor megláttam a videót, azonnal tudtam, hogy ő az” – mondta Ernie gazdája. A videóban ugyanis Ernie szokásához híven, egy

kutya hátán ücsörög, miközben kedvenc dalát fújja és táncol.

A madár már új ketrecet is kapott; gazdája ugyanis kidobta a régit, annyira elszomorító érzés volt ránéznie is.

Annyira szeretni való és érdeklődő. Éjszaka kijön a ketrecéből, mi pedig foglalkozunk vele és családtagként kezeljük.

„Ez volt az első alkalom, hogy madarat választottunk házi kedvencnek, és nem is bántuk meg, mert Ernie nagyszerű forma. Nem tudok elég hálás lenni az állatvédőknek és annak, aki megtalálta, hogy visszaadták nekünk” – fejezte be Ms. Roberts.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top