nlc.hu
Szabadidő

Vadon élő elefánt törte be egy bíróság kapuját Indiában

Videón, ahogyan egy vadon élő elefánt betöri egy bíróság kapuját

Szerencsére senki nem sérült meg, az elefánt sem, mert az állatmentők azonnal akcióba léptek és visszairányították a természetes közegébe.

Indiában gyakori, hogy vadon élő állatok jelennek meg az utcákon, sőt, nemcsak az utcákon, hanem olykor otthonokban is. Valószínűleg nincs ember, aki ne lepődne meg azon, ha egy oroszlán csücsülne a nappalijában, aki a hátsó ajtón lógott be, még akkor is, ha ez Haridvár városában szinte mindennapos jelenség…

Most azonban az oroszlánnál egy picit monumentálisabb szituáció adódott. Egy elefánt tévedt be a városba. Ám az egy dolog, hogy az utakat rótta, de amikor a kerületi bíróság épülete elé ért, megzavarta, hogy nem tud tovább menni, ezért némi erőfeszítéssel betörte a kaput.

Az esetről videó is készült, és bár némi aggodalomra ad okot, hogy az állat emberekre is támadhatott volna, szerencsére semmilyen atrocitás nem történt. Az Uttarakhand Forest Department csapata, a Times of India információi szerint nehézségek árán, de sikeresen visszaterelte az elefántot természetes élőhelyére.

Felmerül persze a kérdés: miért látnak egyre gyakrabban állatokat városi környezetben? A válasz a területeik elpusztításából eredeztethető, a vadállatoknak korlátozott életterük és élelemszerzési lehetőségük marad. A városokban azonban könnyen hozzáférhetnek az élelmiszerforrásokhoz, például a szemetesekhez, a maradékhoz, a nyitott konténerekhez.

Ezenkívül az állatok akaratlanul is megjelenhetnek, pusztán azért, mert meghatározott vándorlási útvonalakat követnek, amelyek az urbanizáció miatt városi településeken haladnak át.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top