Miklósa Erika elárulta, a visszavonuláson gondolkozik

T. D. | 2024. Április 02.
Úgy érzi, nincs helye élete végéig a színpadon.

Az 53 éves Miklósa Erika meglepő bejelentést tett. Mint mondja, nem csak a színpadon érzi magát teljesnek. Az elmúlt évek több új lehetőséget is mutattak számára, melyek felkeltették a figyelmét. Ilyen volt például a The Voice mentorszékében ülni. A Magyar Szent István-renddel kitüntetett, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas opera-énekesnő úgy véli, aktív karrierje hamarosan véget ér. 

Fotó: Schumy Csaba

Egy új szakasz kezdődött az életemben tavaly, a tanítás és a mentorálás felé kacsintottam, de kacsingatok tulajdonképpen már évek óta. Most pedig már kirajzolódni látszik, hogy ez az életutam. Ha lehet ilyet mondani, az ember egészségesen akar majd egyszer elbúcsúzni a színpadtól, és ez egy nagyon jó jövőkép lehet. Illetve jelen már. A tapasztalatátadás – kezdte a Blikknek az opera-énekesnő. – Azt gondolom, hogy fontos, hogy az ember szolgálatára legyen a jövő generációjának. A fiataloké a jövő. És ebben oroszlánrésze van azoknak, nekünk, akik nagyon sok tapasztalatot szereztek. Úgy gondolom, hogy nagyon nagy szükség van ma ránk. Szerintem a fiatalok el vannak bizonytalanodva, kell nekik az útmutatás, az irányba helyezés. Én abszolút ennek a szolgálatában vagyok és leszek.

Mint mondja, ez az idő még nem jött el, de természetes, hogy elgondolkodik rajta.

Nem búcsúzkodom, de szerintem, ha egészségesen gondolkodik valaki, akkor nem hiszi azt, hogy ő örökké a színpadon fog létezni. Én szeretnék úgy megmaradni a színpadon emlékként, akire jó volt ránézni, akit jó volt hallgatni. És hát… 35 évig annyit voltam színpadon, hogy én már nem erre vágyom. Az a vágyam, vagyis úgy látom magam a jövőben, hogy fiatalokkal vagyok körülvéve, dolgozunk, ütjük a vasat… És nagyon tetszik ez a kép.

Exit mobile version