nlc.hu
Sztárok

Miklósa Erika akkor és most

Fotók a múltból: Így festett Miklósa Erika, mielőtt megismerte az ország

Az operaszínpadokon már egészen fiatalon elsöprő sikereket aratott, azonban az országos ismertséget egy ikonikus duett hozta meg Miklósa Erikának.
Miklósa Erika

Miklósa Erika 1990-ben, 20 évesen végzett a szegedi Liszt Ferenc Konzervatóriumban, majd a következő évben egy nyilvános meghallgatáson nyert felvételt a Magyar Állami Operaházba, melynek a valaha volt legfiatalabb magánénekese lett. Az ezt követő években a számos jelentős operában láthatta a közönség, hazai karrierje mellett pedig külföldön is felfigyeltek a tehetségére. Már huszonévesen meghódította a legjelentősebb operaszínpadokat Milánótól New Yorkig. 

Hírnévre várva

Itthon az országos ismertséget azonban mégis az hozta el számára, amikor 1997-ben Zámbó Jimmyvel közösen elénekelte Andrea Bocelli és Sarah Brightman híres duettjét, a Time To Say Goodbye magyar változatát. Erről ő maga a közelmúltban így beszélt, Lilu Makeup/Down című műsorában:   

„Megkövezett a szakmám, a kollégáim, az operaműfaj, mindenki, de nekem ez hozta el az országos népszerűséget. Nekem volt egy hosszú távú célom, hogy ne műfajt válasszanak az emberek, hanem egy műfajt személyen keresztül válasszanak.”

A Kossuth-, Liszt Ferenc-, és Prima Primissima-díjas koloratúrszoprán, aki jelenleg a The Voice című tehetségkutató egyik coachaként látható a képernyőn, nyár elején, az nlc-nek adott interjájában arról is beszélt, miként viszonyul az évek múlásához:

„Hiszem, hogy ha jól érzi magát az ember, az a megjelenésére is kihat. Nincsenek csodák, el kell fogadni, hogy öregszünk. Elfogadtam a bőrömön látható változásokat, nem vagyok hajlandó kés alá feküdni. Az esetemben értelme se lenne, hiszen oly mértékben változtatna az arcmimikámon, ami már befolyásolná a munkámat. Egy énekes nem teheti meg, hogy megváltoztatja az arcát.”

Az alábbi galériában megnézheted, mennyit változott a művésznő a kilencvenes évektől napjainkig:

Miklósa Erika
Megnézem
Összes kép (9)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top