nlc.hu
Szabadidő
Elindult a Röhej Rádió, ontja a vicceket a mesterséges intelligencia

Elindult a Röhej Rádió, ontja rajta a vicceket a mesterséges intelligencia

Humoros tartalmakat kínál nonstop.

Elindult a Röhej Rádió nevű online rádió, amely egyedülállóan kizárólag vicceket és humoros tartalmakat sugároz” – számolt be a Media1.

Ez a világ első olyan rádiója, amely teljes egészében viccekre és humoros tartalmakra épít. A nap 24 órájában sugárzott adások között szerepelnek vicces anekdoták, podcastok és rengeteg rövid vicc minden korosztály számára. Az adások összeállításánál figyelmet fordítanak arra, hogy mindenki megtalálja a számára leginkább tetsző humort, legyen szó abszurd poénokról, szatírákról vagy családi-baráti viccekről.

A csatorna legérdekesebb innovációja, hogy mesterséges intelligenciát (MI) is használ. Keserü Tomi, a Röhej Rádió igazgatója azzal indokolta az MI bevetését, hogy mindig friss és aktuális vicceket tud szolgáltatni. Az adásban elhangzó viccek egy részét a mesterséges intelligencia generálja, miközben képes a hallgatói visszajelzések alapján finomítani és tökéletesíteni a humorát. 

Amúgy az MI nemcsak az éterben debütált, hanem nemrég már a képernyőn is: áprilisban tűnt fel a köztévén. Bíró Adának hívják, ő olvassa fel a tech híreket a Delta című műsorban. Megjelenését, arcát és hangját egyaránt az MI hozta létre korábban már meglévő programokból. Mondanivalóját teljes egészében a műsor szerkesztői határozzák meg, ezzel együtt a mesterséges intelligencia segítségével életre hívott képi és nyelvi modell Fejős Ádám állandó műsorvezetőtársa lett a Deltában.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top