nlc.hu
Életmód
AI-műsorvezető a Deltában

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető debütált a köztévén – videó

Bíró Adának hívják, mostantól ő olvassa fel a tech híreket a Deltában.

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában. Mint az MTI írja, a televízióműsor forradalmi újítással indult újabb évadában Bíró Adának hívják a műsorvezetőt, akinek megjelenését, arcát és hangját egyaránt az MI hozta létre korábban már meglévő programokból.

Bíró Ada, Magyarország legelső AI műsorvezetője - Forrás: YouTube / M1 Híradó

Bíró Ada, Magyarország legelső AI műsorvezetője – Forrás: YouTube / M1 Híradó

Mondanivalóját teljes egészében a Delta szerkesztői határozzák meg, ezzel együtt a mesterséges intelligencia segítségével életre hívott képi és nyelvi modell Fejős Ádám állandó műsorvezetőtársa lett a Deltában.

Dudás Viktor filmszakértő szerint a Delta éppen az a műsor, ahol egy ilyen egyedülálló technológiai újdonságnak helye, és adott esetben fontos szerepe is van. “Abszolút helye van egy ilyen műsorban egy ilyen megjelenésnek, hiszen ott, ahol a tudománnyal foglalkozunk és az abszolút újításokat igyekszik bemutatni a műsor, ott abszolút adekvát, hogy a legmagasabb szintű technikai újítások, akár a műsor megszólalóinak a megjelenítésében is részesek legyenek” – magyarázta Dudás, hozzátette: nagyon kíváncsian várja, hogyan fog a közönség erre reagálni, mert ilyet még nem láthattunk képernyőn Magyarországon.

Amúgy a legmodernebb nyelvi modellt használták ahhoz, hogy az MI által megalkotott műsorvezető szépen beszéljen magyarul, a legújabb videós modellt pedig ahhoz, hogy megmozdulhasson.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top