Magyarország előkelő listán lett világelső

R. V. | 2024. Július 16.
Magyarország ritkán kerül pozitív ranglisták élére, most azonban kiderült, hogy van, amiben igenis világelsők vagyunk. És büszkék is lehetünk rá.

Amikor ranglistákról van szó, akkor Magyarország sajnos fel sem kerül a legjobbak közé. Vagy, ha igen, akkor nagyon gyakran valami negatív toplistán szerez előkelő helyet. Úgyhogy amikor kis hazánk egy pozitív listán landol akár csak a top 10 közé is, annak mindig nagyon örülünk. Most azonban az a ritka eset történt, hogy Magyarország egészen konkrétan világelső lett egy kifejezetten izgalmas témában: egy felmérés szerint a miénk lett a világ legjobb fesztiválja.

Bár számos szuper fesztiválra látogathatnak el itthon a hazai és külföldi koncertrajongók, a trónon mégis a Sziget Fesztivál foglal helyet. A felmérésében a világ 50 legnépszerűbb rendezvényét vizsgálta meg a Slingo nevű oldal, hiszen ők is tudják, hogy elérkeztünk oda, hogy végre dübörögjön a fesztiválszezon. Ilyenkor a bulizók nagy része nemcsak az otthon rendezett eseményekre látogatnak el, de a nyaralásaikat is a fesztiválokhoz igazítják. Nem véletlenül: egy ilyen bulin több kedvenced koncertjén is csápolhatsz, új előadókat ismerhetsz meg, és napokig tartó bulizásokon vehetsz részt.

Hangulatkép a tavalyi Imagine Dragons koncertről a Sziget Fesztiválon. (Fotó: Victor LOCHON/Gamma-Rapho via Getty Images)

A kínálatból nem egyszerű válogatni. Ezért a Slingo olyan faktorokat vetett össze egymással, mint a jegyár, a helyszín napi befogadóképessége. Azt, hogy hány fellépőre és színpadra számíthatnak a látogatók, illetve milyen hosszú maga a fesztivál. Ezeket az adatokat fésülték össze, és így született meg a végső fesztivál pontszám.

A Sziget Fesztivál a több, mint 100 ezer forintba fájó jegyével ugyan nem a legolcsóbb esemény (ezt a címet a holland Mysteryland nyerte el a maga 69 ezer forintos bérletével), és a 90 ezer fős kapacitással a legnagyobbnak sem lehet mondani. Ez utóbbiban a Glastonbury lekörözött minket (210 ezren is részt vehetnek ezen a fesztiválon), ahogy a fellépők számában is (a mi 1000 fellépőnk csak a második helyre volt elég a Glastonbury 3000-jéhez képest). Nálunk található azonban a legtöbb színpad (60) és a hatnapos időtartammal sem vagyunk lemaradva az élmezőnyből.

Összességében pedig mindez 8,5 pontot ért a 10-ből, toronymagasan verve minden más fesztivált a világon.

Íme a teljes ranglista:

  1. Sziget Fesztivál
  2. Glastonbury 
  3. Tomorrowland 
  4. Untold Festival
  5. Mysteryland
  6. Rosklide Festival
  7. Creamfields
  8. Primavera Sound
  9. Dekmantel Festival
  10. Electric Daisy Carnival

via

Exit mobile version