nlc.hu
Szabadidő

Elton John elbúcsúzott Angliától Glastonburyben

Monumentális koncerttel búcsúzott el Angliától a 76 éves Elton John Glastonburyben

76 évesen játszott először a legendás Glastonbury fesztiválon Elton John, és az első fellépése egyben az utolsó is volt. A zenész ráadásul nemcsak Glastonburytól, hanem Angliától is búcsúzott: állítása szerint többször nem lép fel a szigetországban. A búcsú monumentálisra és érzelmesre sikerült.
Elton John Glastonburyben

Soha nem gondoltam volna, hogy a Glastonburyt játszom, és itt vagyok. Ez egy nagyon különleges és érzelmes este számomra, mivel lehet, hogy ez lesz az utolsó fellépésem Angliában, úgyhogy jobb, ha jól játszom, és szórakoztatlak benneteket, hiszen olyan régóta álltok ott

– köszönt be a közönségnek Glastonburyben Elton John, aki igazán megdolgoztatta a közönségét, ugyanis nem voltak töltelékszámok. Kizárólag gigaslágerek hangzottak el, melyek nagy része a hetvenes évekből származott – derült ki a beszámolókból.

elton-john
Megnézem
Összes kép (5)

A Glastonbury koncert a zenész Farewell Yellow Brick Road turné egyik fontos – ha nem a legfontosabb – állomása volt. Jó formában, kicsattanó örömmel lépett színpadra, és bár az elmúlt években hallhattunk beszámolókat az egészsége romlásáról, ebből semmi sem látszott rajta. Korát meghazudtoló energiával irányította a tömeget a zongorája mögül, és persze időnként előre is lépett onnan.

A setlist egyértelműen nem csak egy best of volt, hanem egyfajta karriermese: a dalain keresztül mesélt a múltjáról és arról, hogy mi tette őt azzá, akit aznap Glastonburyben óriási tömeg ünnepelt. Csalódást a programban maximum az jelenthetett, hogy a pletykák még arról szóltak, hogy Britney Spears lesz az este meglepetésvendége, de helyette a közönségnek Brandon Flowers-szel kellett beérnie a Killers zenekarból, a Don’t Go Breaking My Heartba pedig Rina Sawayama segített be.

A záró dalnégyes (Saturday Night’s Alright for Fighting, I’m Still Standing, Don’t Let The Sun Go Down on Me és persze a Rocket Man) tette fel a koronát az amúgy is király estére. A Don’t Let The Sun Go Down on Me előtt Elton megjegyezte, hogy mindent elveszíteni számára olyan, mintha örökre lemenne előtte a nap. Emiatt kár aggódnia, hiszen bármi is történik, az ő zenéje még nagyon sokáig ragyogni fog. És ha szeretné, bármikor meggondolhatja magát: a közönség biztosan örülne a visszatérésének. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top