nlc.hu
Szabadidő
Legidősebb macska életkora

Elképesztően sokáig élt Földünk legidősebb macskája

Rosie, a bozontos nősténymacska nemrégiben pusztult el, 33 éves korában.

Rosie, a teknőctarka nőstény cica évtizedek óta Norwichban éldegélt, idén június elsején ott ünnepelte a 33. születésnapját is, ami 152 emberévnek felel meg – írja a Daily Star. A „világ legidősebb macskája” címének eddigi, nem hivatalos birtokosa 1991-ben született, gazdája pedig már kiscica korában örökbe fogadta őt, miután első tulajdonosa rájött, hogy a lányuk allergiás a macskaszőrre. Második gazdasszonya, Lila viszont

korábban már megmentett egy rossz sorsú macskát

és egy kóbor kutyát is, így boldogan otthonába fogadta Rosie-t is.

“Úgy hiányzik. Már nem volt túl jól, aztán egy nap csak úgy besétált a folyosóra, lefeküdt és meghalt. Sok szép emlékem fűződik hozzá, örülök, hogy együtt töltöttük az időt”

– szomorkodott most Lila a lapnak.

Elképesztően sokáig élt Földünk legidősebb macskája

Rosie amúgy tök átlagos macsek volt;

leginkább enni és aludni szeretett, ez utóbbi időtöltésének leginkább az ablakban hódolt. Az anyja egy szürke ragdoll volt – tőle örökölte bozontos “mókusfarkát” – az apjáról pedig úgy tartják, hogy egy vörös kandúr lehetett. Rosie hosszú életében szerepet játszhatott a minőségi macskaeledel is, amit minden nap kikövetelt magának.

A Guinness World Records szóvivője arra biztatta Lilát,

hogy küldjön be kérelmet Rosie rekordjának igazolására, – de aztán soha nem tette meg. A valaha ismert legidősebb macska amúgy a texasi Austinban élt, Creme Puff névre hallgatott és 1967. augusztus 3-án született, majd pedig 2005. augusztus 6-ig élt – 38 éven és három napon át.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top