nlc.hu
Szabadidő

A világ leghosszabb farkú macskája

Ennek a macskának a leghosszabb a farka a világon

A korábbi csúcstartó a macska féltestvére volt, de egy tűzvészben elpusztult.

Egy michigani macska farka lett hivatalosan is a leghosszabb a világon, ezzel elhódította a rekordot a saját féltestvérétől.

Az Altair nevű, ötéves Maine coon macska farka 40,83 centiméter hosszú, legalábbis annyi volt akkor, amikor a Guinness hivatalosan is lemérte, azóta pedig minden bizonnyal csak még hosszabb lett.

A világ leghosszabb farkú macskája, Altair és gazdája, William John Powers

A világ leghosszabb farkú macskája, Altair és gazdája, William John Powers (Fotó: Guinness World Records)

A rekordot némiképp beárnyékolja, hogy a kilenckilós állat féltestvére, Cygnus volt a korábbi csúcstartó több mint 44 centiméteres farokhosszal, ám egy 2017-es tűzben odaveszett, ahogy gazdája, William John Powers többi macskája is.

„Amikor készen álltam arra, hogy újra macskákat tartsak, a nő, aki Altairt tenyésztette, szólt nekem, hogy alomban van egy ezüstszínű hím cica, aki Cygnus féltestvére” – mondta William John Powers.

A férfi szerint már hamar kiderült, hogy Altair a féltestvére nyomdokaiba lép. „Cygnushoz hasonlóan neki is már kiscica korától kezdve elképesztően hosszú farka volt, és ahogy idősebb lett, egyre hosszabbá vált.”

Nem Altair az egyetlen rekorder cica Powers családjában: a Fenrir nevű szavanna fajtájú macskája csaknem 48 centiméterével a legmagasabb a világon.

(UPI)

(Kiemelt kép: Instagram/starcats_detroit)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top