nlc.hu
Életmód

A világ legnagyobb macskája

Ő Fenrir, a világ legnagyobb házimacskája

A férfi nemcsak a legnagyobb, de a leghosszabb farkú macska gazdája is.

Egy michigani férfi majdnem 48 cm magas házi kedvence elnyerte a Guinness-rekordok közé tartozó ‘Legmagasabb élő házimacska’ címet.

Fenrir, a Farmington Hills-i William John Powers szavanna macskája kapta a címet, miután a Guinness-rekordok igazolták a macska lenyűgöző magasságát.

A szavanna macska egy hibrid fajta, amely egy házimacska és egy afrikai szervál párosításából származik.

Powers elmondta, hogy Fenrir testvére, Arcturus korábban ugyanezt a címet kapta, amikor 2016-ban hivatalosan 19,05 hüvelykesnek mérték (ez kb. 49 cm), de a macska később egy háztűzben meghalt. Arcturus továbbra is a valaha volt legmagasabb házimacska címet viseli.

Powers másik macskája, egy Altair nevű Maine coon tartja a Guinness-rekordot a házimacska leghosszabb farka tekintetében. Altair farka 16,07 (több mint 40 cm!) hüvelyk hosszú. A házimacska valaha volt leghosszabb farkának rekordját Cygnus, Altair bátyja tartja, aki 2016-ban ugyanabban a tűzben halt meg, mint Arcturus. Farka 17,58 hüvelyk hosszú (45 cm) volt.

„Egy kicsit szürreális dolog, ha valaki annyira megszállottja a macskáinak, hogy nem egy, nem kettő, hanem négy Guinness-rekord címet birtokol egy életen át, nem igaz?” – mondta Powers a Guinness-tisztviselőknek. 

szavanna macska

A Guinness-rekorder. Fotó: Youtube

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top