nlc.hu
Életmód

Iskolalátogató

Igazgatói asztalon alszik, és bemegy minden osztályterembe Ziggy, az iskola macskája

Mindennap iskolába jár, és az iskolai fotózást is széttrollkodja a macska.

Ziggy, egy fehér-vörös macska Észak-Walesből, megkönnyíti annak megértését, miért vagyunk annyira megszállottjai a macskaféléknek. A cuki macsekot a helyi általános iskolában kapták lencsevégre, nem is akárhogyan.

Ziggy gazdája megdöbbent, amikor a gyerekei az új iskolai fotókkal jöttek haza. A huncut kandúr felugrott egy iskolapadba, és a gyerekek iskolai fotósorozatához pózolt, ami Ziggy gazdája, Emma Roberts szerint „vicces” és „kínos” lépés volt egyszerre.

Emma még 2019-ben fogadta be a rosszcsont Ziggyt, aki második otthonának fogadta el Megan és Chloe közeli iskoláját, a Drury Általános Iskolát, ahova mindennap ellátogat.

„Az igazgatói asztalon alszik, könyvkupacokon, és bemegy minden osztályterembe. Még akkor is átsétál a folyosón, amikor összejövetelt tartanak” – meséli a gazdi. Emma elmagyarázta, mit érzett, amikor a lánya átadta neki az iskolai felvételeket: „Amikor ránéztem, alig bírtam abbahagyni a nevetést, és a többi anyuka is, akik mellettem álltak.

Emma elmondta, hogy a cica először néhány éve osont be az iskolába, és egy testnevelési szekrényből szedték ki, de azóta egyértelművé tette, hogy nem tervezi, hogy távol maradjon az épülettől.

Mark Biltcliffe igazgató azt mondta, hogy „nehéz” volt megakadályozni, hogy Ziggy az iskola területére kóboroljon. Biltcliffe így nyilatkozott: „Nehéz egy macskát távol tartani az iskola területéről, még ha akarod is, de szerencsére ő az egyik legkedvesebb macska, akivel valaha találkoztam. Azt hiszi, hogy tanuló, ezért illik, hogy saját fényképe legyen. Azt hiszem, kikerül a személyzet hirdetőtáblájára.”

Hozzátette: „Azt hiszem, ez a második otthona. A látogatása nem probléma, és valójában jó példát mutat a többi gyereknek. Nem igazán kerestünk iskolai macskát vagy kutyát, de ő választott minket.”

És persze van olyan macska is, aki már elvégezte a sulit, és most munkába jár a gazdájával.

Macska ül egy ajtó előtt

Hazatért és becsengetett az eltűnt macska (Fotó: Unsplash/Ehimetalor Akhere Unuabona)

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top