nlc.hu
Szabadidő

Maratoni horgolás világrekordja

Olyan sokáig horgolt, hogy megdöntötte a világcsúcsot

Az amerikai nő nagyon vágyott egy világrekordra, és mivel imád horgolni, adta magát a lehetőség.

Egy Washington állambeli nő 34 óra 7 percig horgolt folyamatosan, és ezzel megdöntötte a világcsúcsot, amit a Guinness is jóváhagyott.

„Szerettem volna, ha van valamilyen rekordom, de olyasmit akartam csinálni, aminek van értelme számomra, így ez volt a tökéletes kombináció” – mondta a Gig Harborban élő Alessandra Hayden, aki megnézte, hogy milyen egyéb horgolós rekordok vannak, de a maratoni horgolást gondolta a leginkább hozzá illőnek. 

Hayden elmesélte, hogy a nagymamája tanította meg horgolni 8 éves korában. „A nagymamám nem volt mozgékony, de jó volt a kézügyessége. Így aztán megtanított horgolni, hogy lefoglaljon, és ne rohangálják állandóan, és olyasmit csináljak, amit ő is élvez.”

Alessandra Hayden a maratoni horgolás világrekordjának megdöntése közben

Alessandra Hayden a maratoni horgolás világrekordjának megdöntése közben (Fotó: Guinness World Records)

A rekordkísérlet során a családja segített a nőnek, lánya rágcsálnivalókkal, vízzel, kávéval és energiaitallal kínálta, és ha kellett, szívószál segítségével itatta, a férje pedig fogadta a látogatókat, intézte a papírmunkát és az egyéb teendőket. 

A takarót, amelyet Hayden a rekord során horgolt, lánya iskolai árverésére adományozta, ahol egy barát megvette kétezer dollárért (700 ezer forint), a pénzt pedig Haydennek adta.

A horgolás nemcsak arra jó, hogy gyönyörű holmik kerülnek ki a kezeink közül, hanem meditatív tevékenység is, ami még a szorongáson is segíthet.

(UPI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top