Már tudni, mikortól fogad újra vendégeket a leégett visegrádi hotel

F.C. | 2024. Október 10.
Időközben kiderült, hogy nagyobb a baj, mint gondolták.

Vendégeket idén már biztosan nem fogad, de jövő februárban megkezdi próbaüzemét a márciusban leégett Hotel Silvanus, amelynek a foglalási rendszerét még karácsony előtt megnyitják – értesült a Világgazdaság.

A négycsillagos szálloda újjáépítése jó ütemben halad, de a legnagyobb igyekezet ellenére is csaknem egy évig elhúzódik.

Tavasszal még reálisnak tűnt, hogy akár már a nyáron megnyithat a szálloda, mivel a teljesen megrongálódott 4. emelet és a tető bontása egy héttel a tűzeset után el is kezdődött. Ám a munkálatok közben kiderült, hogy a gépészet és az elektromos hálózat olyan mértékben károsodott, ami az időközben novemberre halasztott nyitást is lehetetlenné tette.

A 151 szobás visegrádi szálloda amúgy több milliárd forintos tűzkárt szenvedett.

Mint ismert, a március 29-i tűzesetkor a vendégeket és a szálloda személyzetét sikerült időben biztonságba helyezni, senki nem sérült meg. A tüzet elektromos probléma okozta. A történtek után a hotel üzemeltetési igazgatója azt nyilatkozta, hogy már van tapasztalatuk a Covid miatt abban, hogyan kell gyors hirtelenséggel, szinte egyik pillanatról a másikra menedzselni a helyzeteket. Pintér Róbert akkor abban bízott, hogy fél év múlva már újranyithatnak: “Az újranyitással kapcsolatban határozott terveink vannak, erre a jelenlegi álláspont alapján fél évet szeretnénk szánni. Teljesen megújítanánk a szállodát, hogy fényesebben nyithasson újra, mint valaha”. A közönségkedvenc hotel mielőbbi újranyitása érdekében a vendégektől akkor segítséget is kért a szállodai csapat: meghirdették a Szív Téglája elnevezésű akciót, amiben nem téglát, hanem szívességet kértek. Arra ösztönözték a vendégeiket, hogy a korábban befizetett előleget ne kérjék vissza, ezeket az újranyitáskor ugyanis mindenkinek jóváírják a következő foglalásoknál.

Kiemelt fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Exit mobile version