Szabadidő

Gondoskodó, óvó állatok – ezek a macskák

Ha van macskád, akkor te is tudod, hogy megannyi szeretet kaphatsz a doromboló szőrgombócodtól. Igazi barátra tehetsz szert, ráadásul a macskádra bármikor számíthatsz.

Rengeteg olyan történetet hallottunk már, amiben a macskák különleges tulajdonságairól zengenek ódákat. Ha már vár otthon egy cica, akkor te is érzékenyebben olvasod, és nézed majd ezeket a különleges sztorikat és videókat, melyből egytől-egyig kiderül, hogy a macskák igenis gondoskodó állatok. 

Hős macskák és bátor tetteik

Két éve futótűzként terjedt az interneten az a felvétel, amelyen egy macska siet egy kisfiú segítségére. A kaliforniai család gyermeke az utcán kerékpározott, amikor egy gazdátlan kutya odasétált a kisfiúhoz, és megharapta. Az agresszív kutya lehúzta a bringájáról a néhány éves kisfiút, és tépte a lábát, ahol érte.

A biztonsági kamerák által rögzített felvételen jól látszik, hogy a kutya minden előjel nélkül támadt a kisfiúra. Isteni szerencse, hogy szinte azonnal a támadás után megjelent egy macska, vehemens fellépésével meglepte a kutyát, aki elengedte a kisfiút, és eliszkolt. A cica tovább üldözte, még jobban óva a kisfiút, akihez az anyukája már odafutott. A hős cica bátor tettével valószínűleg megmentette a kisfiú életét, akit gyorsan elláttak az orvosok, és nem szenvedett komolyabb sérülést pár harapásnál. 

Nemsokkal később egy Los Angeles-i  állatvédő szervezet éves díjátadóján egy olyan díjjal jutalmazták Tarát, amit eddig csak kutyák kapnak meg. A Nemzeti Hős Kutyadíj mellé a cica egy évre elegendő tápot is kapott, amit Tara gazdái büszkén vettek át. 

Gondoskodó, óvó állatok - ezek a macskák

2016-ben egy kanadai család életét mentette meg saját macskájuk. A család aludni tért, ám az anyuka arra ébredt, hogy macskája a rá sosem jellemző módon beleharapott a karjába az ágyban. A cica így tudta csak felébreszteni az alvó nőt, aki így észrevette a sűrű gomolygó füstöt és rohant kimenekíteni a gyerekeit. 

A tűzoltók az eset után megállapították, hogy a cica jókor cselekedett, mert perceken múlt a család élete a gyorsan terjedő tűzben. 

Gyógyító macskák

A cicák képesek arra, hogy közelségükkel megnyugtassák a legkisebbeket, de más állatokon is előszeretettel segítenek. Ez a fekete macska egy lengyelországi menhely önkéntes ápolójaként “dolgozik”. A cica egykoriban ő maga is ápolt volt, ám felgyógyulása után ő maga lett az önkéntes ápoló a helyen. A fekete macskát Radamenesnek hívják és mindennap reggel munkába áll, és öleléssel, dorombolással járul hozzá a többi állat gyógyulásukhoz. Van, akinek még a fülét is nyalogatja, és a műtétek után lábadozók mellett mindig ott van. 

Gondoskodó, óvó állatok - ezek a macskák

A babák és a cicák

Sokan azt mondják, hogy a macskák nagyon szeretik a kisbabákat, és imádnak a közelükben lenni. A macska dorombolás nyugtatóan hat a legkisebbekre, ráadásul a cicák közelsége megnyugtatja a síró gyermekeket. Sok történetet hallani arról, hogy a macskák babákat nyugtatnak meg pusztán a jelenlétükkel, de arról is rengeteg példát láthattunk már, hogy a cicák tanítják a babákat. 

Egy japán apuka töltötte fel a YouTube-ra ezt a tündéri videót, melyen a kisfiának a család házi kedvence mutatja be, hogy hogyan használja a járássegítőt. Az egyszerre vicces és kedves videóból kiderül, hogy a cicák sok hasznos dolgot taníthatnak a gyermekeknek. 

Több mint 18 millióan látták azt a videót, amit egy amerikai apuka töltött fel a Youtube-ra. A videón a család fekete cicája addig simogatja mancsával a síró kisbabát, amíg a gyermek álomba szenderül a család legnagyobb meglepetésére. 

De nem csak ebből a két videóból derül ki, hogy a macskák nagyon okos és védelmező állatok, akik azonnal ugranak, ha a gyerekek megnyugtatásáról van szó. Íme egy harmadik is, ahol sok-sok macskát nézhetsz meg “akció” közben. 

 

A videós bizonyítékok mellett rengeteg képet is mutatunk, amin a cicák és a babák végtelenül bájos módon összebújva a legnagyobb idillben láthatóak. A képeken szinte átüt, hogy mennyire viszontszeretik egymást a résztvevők. Kell ennél több? 

Gondoskodó, óvó állatok - ezek a macskák
Gondoskodó, óvó állatok - ezek a macskák
Gondoskodó, óvó állatok - ezek a macskák
Gondoskodó, óvó állatok - ezek a macskák
Gondoskodó, óvó állatok - ezek a macskák
Gondoskodó, óvó állatok - ezek a macskák
Gondoskodó, óvó állatok - ezek a macskák
Gondoskodó, óvó állatok - ezek a macskák
Gondoskodó, óvó állatok - ezek a macskák
Gondoskodó, óvó állatok - ezek a macskák

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top