Szembejött

Bróker Marcsi több csalási ügyét is simán megússza

A Bróker Marcsi néven a Kun-Mediátor ügyben ismertté vált Dobrai Sándorné több milliárd forintos kárt okozott, jellemzően magánszemélyeknek. Az ügyészség most több mint 30 esetben megszüntette a nyomozást.

Bróker Marcsi ellen június közepén emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt – értesült a Magyar Idők.

A jellemzően magánszemélyeknek okozott károk százezertől egymilliárd forintig terjednek. Eddig 768 sértettet tudtak azonosítani, az összes kár meghaladja a tízmilliárd forintot.

Bróker Marcsi, azaz Dobrai Sándorné 1999 óta közel 800 embert vert át befektetési ajánlatokkal (Fotó: police.hu)
Bróker Marcsi, azaz Dobrai Sándorné 1999 óta közel 800 embert vert át befektetési ajánlatokkal (Fotó: police.hu)

A főügyészség összesen 64 000 (!) oldalnyi nyomozati irat alapján döntött a vádemelésről, a vádirat önmagában 1729 oldalt tesz ki. A listán szerepel 768 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás, sikkasztás, számvitel rendjének megsértése és jogosulatlan pénzügyi tevékenység is.

Most azonban 33 károsult esetében elévülés miatt megszüntették a büntetőeljárást. Dobrai Sándorné a 33 sértettnek összesen 211 226 605 forint kárt okozott, ebből 21 esetben teljes mértékben, 8 esetben pedig részben megtérült a kár. Négy sértett viszont futhat a pénze után, öten panaszt tettek a megszüntetés ellen, ennek az elbírálása még folyamatban van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top