Szépüljünk

Mi a ciki?

Nem alkalomhoz illõ ruházat a munkahelyen, a blézeren átütõ izzadságfolt, ápolatlan frizura, hónaljkörnyéki fehér foltok, amelyek elszínezik a ruhaanyagot. Az alábbiakban feltárjuk a ciki megjelenés néhány alaptípusát, szépségápolási szempontból.

Az ember gyarló lény. Bizonyára mindannyian voltunk olyan helyzetben, amikor megjelenésünket vagy viselkedésünket cikinek éreztük. Ennél már csak az a kínosabb, ha mások mondják rólunk, hogy megjelenésünk: ciki. Ízlésekről természetesen nem lehet vitatkozni, ugyanakkor mégis van néhány alapszabály, amelyet jó, ha észben tartunk.





Tárgyalásra például ne jelenjünk meg mélyen kivágott felsőben és miniszoknyában. Ami elmegy a diszkóban, hivalkodó lehet a munkahelyen. Ha üzleti partnereinket inkább megjelenésünkkel akarjuk lenyűgözni, mintsem eszünkkel és rátermettségünkkel, akkor gyakran fognak kudarcok érni bennünket.


Frizuránk legyen mindig ápolt.
A zsúfolt városi levegő, és a legkondicionáló nem tesz jót a hajnak. A fejbőrön lerakodó levegőben lévő szennyező anyagok (ólomvegyületek, por, stb..)  eltömítik a légzőnyílásokat (papillákat), és ez túltermelést vált ki a faggyúmirigynél. A légkondicionáló állandóan cseréli a szoba levegőjét, ezáltal felkavarja a szőnyegben, padlószőnyegben található mikroorganizmusokat, amelyek nemcsak a légzőrendszerünknek, hanem hajunknak sem tesznek jót.






Lehetőleg kerüljük a fejbőr légzését gátló samponok alkalmazását, így a magas vazelin-, illetve paraffintartalmú készítményeket. Frizurafronton manapság tulajdonképpen minden elmegy. Ahogy a híres divatszakértő, Paul Feyerabend megfogalmazta, „anything goes”. Ám ez nem jelenti azt, hogy frizuránk ápolatlan benyomást kelthet. Legalább kétnaponta mossunk hajat, és használjunk hajkondicionálót, amely megfelelően hidratálja a hajat.

Nyári melegben jobban izzadunk. Nincs cikibb, mint a blézeren átütő hatalmas izzadtságfolt. Ennek elkerülésére lehetőleg ne viseljünk szintetikus alapanyagú fehérneműt, vagy ruhát! Ne együnk túl zsíros ételeket, amiktől telítettnek és nehéznek érezzük magunkat, mert így könnyebben fáradunk és izzadunk.





Ha éppen színházba, operába vagy hangversenyre vagyunk hivatalosak, megjelenésünk legyen visszafogott. Sötét ruha ajánlott, amelynek felső része lehet ujjatlan vagy hosszú. A nyári melegben ugyanakkor aranyszabály, hogy tusoljunk naponta többször is, és használjunk olyan dezodort, amely hatékonyan gátolja az izzadás és a kellemetlen szagok kialakulását. A gond az, hogy minden izzadásgátló – legyen az gél vagy dezodor! – fehér nyomot hagy maga után. Nem így a Rexona Crystal hónaljdezodor!






Egy modern, aktív életmódot folytató nő számára rendkívül fontos a jólápoltság érzete. A Rexonára biztosan számíthatunk, hiszen hatóanyagai – amellett, hogy hatékonyan gátolják az izzadás és a kellemetlen szagok kialakulását – egyáltalán nem hagynak nyomot maguk után a sötét ruhán. A friss illatú, Rexona Crystal dezodor biztosítja, hogy használójának egész nap kellemes illata legyen, így önbizalma minden helyzetben megfelelő lehessen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top