Szépüljünk

Élénkítõ bõrradír

Sokak szerint a bõrradírozással eltûnik a bõr barnasága. Ez a nézet azonban nem állja meg a helyét. Éppen ellenkezõleg: a radírozással még egyenletessebbé tehetõ a bõrszín, felszámolható a bõr szárazsága.






Testünk legnagyobb szerve a bőr. Olyan lélegző, élő organizmus, mely folyamatos megújulásával véd bennünket. A bőrsejtek élettartama kb. 28 nap: a mélyebb rétegekben születnek, majd fokozatosan a felszínre kerülnek. Útjuk során egyre jobban elveszítik nedvességtartalmukat, majd elszarusodnak és természetes úton leválnak. Törvényszerű, hogy a napozás után egész testünkön érdessé válik a bőr, amely a sejtmegújulás természetes folyamata. A bőrradír ezt a leválást segíti elő, így a bőr jobban tud lélegezni, kevésbé lesz sápadt, a faggyú nem záródik be – lényegében szebbnek és üdébbnek látszol tőle. Ráadásul arcod egyenletesebben barnul a szoliban vagy a napon is.

Fontos, hogy a bőrradírt mindig nedves bőrre vigyük fel. Először körkörös mozdulatokkal, nagyon gyengéd nyomást kifejtve masszírozzuk bőrünket, majd bő, langyos vízzel öblítsük le a radírt. Utána masszírozzuk a bőrbe a testápoló olajat, vagy a sejtvédő vitaminokat tartalmazó ápolószereket. Hetente 2-3 alkalommal vastagon vigyük fel a bőrradírt valamint az ápolószereket, várjunk 10 percet, amíg felszívódnak, majd a maradékot gyengéden simítsuk be.


A bőrradír eltávolítja az elszarusodott hámsejteket, ezáltal jobb vérellátást, világosabb színárnyalatot biztosít a bőrnek. Elősegíti a krémes hatóanyagok felszívódását. Bizonyos bőrradírok gyulladáscsökkentő és nyugtató hatásúak. Pótolja a bőr elvesztett zsír- és nedvességtartalmát.


Bármilyen bőrápoló készítményt használunk is, ne feledjük, hogy a szépség belülről fakad. A bőr az életmód tükre, a túl sok koffein, alkohol és a dohányzás hatására a bőr idő előtt öregedésnek indul, szárazzá vagy éppen túl zsírossá válik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top