Szépüljünk

Körkörös mozdulatok, radírszemcsék

Barna cukorszemcsék és finomra õrõlt dióhéj. Ezek nem egy frenetikus sütirecept kellékei, hanem a bõrradírozó kozmetikumok legújabb sztárjai. Arcpakolás, peeling, ajakbalzsam: bemutatjuk a sima bõr nehéztüzérségét.





A barna cukorszemcsét és finomra őrölt dióhéjat tartalmazó készítmények nem egyszerűen leválasztják az elhalt bőrréteget, hanem közben élénkítik a vérkeringést. Így javul a bőr oxigénellátása és a barnacukor közben tápanyagokhoz is juttatja a bőrt.

Akár arc-, akár testradírról van szó, mindig nedves bőrre vigyük fel a radírszemcséket. Ezután körkörös mozdulatokkal dolgozzunk, és hagyjuk ki a szem körüli bőrt. Ez ugyanis rendkívül érzékeny terület, alig található itt verejték- és faggyúmirigy. A radírral pedig csak húzzuk-nyúzzuk a bőrt, ami utána nem tisztábbá, hanem ráncosabbá válik.

A radírt soha ne nedves vattával, vagy törölközővel távolítsuk el, hanem bő, langyos vízzel öblítsük le a bőrünkről. Ügyeljünk arra, hogy ne maradjanak rajta radírszemcsék, különben az ezt követő krémezés során a kis szemcsékkel felkaristolhatjuk a bőrt.

Ahogyan a szem körüli bőrre nem ajánlott a radír használata, úgy a szájra már igen. Hiszen a peeling lágyan leválasztja a szárazzá vált, hámló bőrdarabkákat. Ezután speciális ajakápolóval kenjük be a bőrt, ily módon megteremthetjük a rúzsnak a tökéletes alapját. Ugyanis a rendszeres radírozással és az ajakbalzsam használatával még az ajak kis repedéseit is felszámolhatjuk, és a bőrt tökéletesen simává tehetjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top