Szépüljünk

Makulátlan bõr

Az esztétikai hiányosságok gyakran megkeserítik életünket, bármilyen mértékben is jelentkezzenek. Az alábbi sorozatunkban azoknak szeretnénk segítséget nyújtani, akik nap mint nap szembesülnek a problémával.









Pigmentációs hibák

 
Bőrhalványító, -fehérítő készítmények folyamatos – de legalább tavasztól őszig tartó – használatával kordában tarthatók a szeplők, az időskori foltok és a napozás okozta túlzott bőrpigmentáció. Kedvencünk a Vichy Novadiol krém arcra és nyakra pigmentfoltok ellen (6499 Ft), de kitűnő szolgálatot tehet a pár száz forintos Ephelis krém is.

A 100-as fényvédő faktorral rendelkező Bioderma Photoderm Max segít megelőzni az új foltok kialakulását.


Tipp! Kapcsolódó fórum: Pigmentfoltok…






Májfolt


A májfolt kezelése nem könnyű feladat, sok türelmet igényel. Fehérítőkészítményekkel (pl. Helan Elisir – Alba májfolt-világosító krém, Ilcsi kövirózsa habkrém) és hámlasztókkal érhető el a kívánt eredmény, amelynek megtartásához elengedhetetlen a szigorú fényvédelem.






Helan Elisir – Alba

Tipp!
• Kapcsolódó fórum: Májfolt eltüntetése…
• Gyengéd, de hatékony megoldás: Helan Elisir – Alba májfolt-világosító krém – Kattints ide!
• Ilcsi néni praktikái májfolt ellen: Kattints ide!







Pigmenthiány








Pigmentfoltok ellen – Vichy Novadiol
A bőr pigmentállományának elvesztéséből eredő fehér foltok (vitiligo) megfelelő külső kezeléssel visszapigmentálódhatnak.

A leghatásosabbak között számon tartott kubai Melagenina Plus sajnos hazánkban nem beszerezhető. Legközelebb Ukrajnában lehet hozzájutni, de nem ritka, hogy a tengerentúlról szerzik be a vitiligósok a szert. A méhlepényből nyert hatóanyagokkal 60-80%-os gyógyulás produkálható. Kanadai másolatát Novitil néven forgalmazzák. Magyarországon a francia Vitix kapható.





Műtéti hegek, sérülések









Tipp! Körömvirág
A fertőtlenítő hatású körömvirág külsőleg alkalmazva remek ellenszere különféle bőrproblémáknak, elősegíti az égési és műtéti hegek gyógyulását. Jótékony hatásai miatt előszeretettel használja a kozmetikai ipar is.

A műtéti hegek elhalványítása sok türelmet igényel. Friss hegek esetében a tartós eredmény eléréséhez mintegy fél év szükséges. Régebbi, többéves hegek esetében akár egy-másfél évig is rendszeresen kezelni kell a területet.
Az egyik legkényelmesebb módszer a krémezés, hiszen otthon elvégezhető, és csak napi néhány percet vesz igénybe. A legismertebb, leghatékonyabbnak tartott krémek: Zeraderm gél (5000 Ft), Dermatix (10 000 Ft), Contractubex gél (1870 Ft).





Rövidebb idővel számolhat az, aki az orvosi tisztaságú szilikonvegyületeket tartalmazó lapokat választja. Ezeket méretre kell vágni, és rögzíteni a hegre. Ezt a módszert leginkább a kevésbé látható helyeken célszerű alkalmazni. (Mepiform, 2200 Ft-tól.)



Az itt olvasható információk nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért  minden esetben fordulj szakorvoshoz!
Kérdezd bátran szakértőnket, Dr. Asbóth Júlia bőrgyógyászt – Kattints ide!





Égési sérülés






A sérülést követően megfelelően kezelt hegek elhalványítása egyszerűbb feladat. Fontos, hogy előzzük meg a felülfertőződést (pl. Dermazin krém, 686 Ft), majd használjunk hámosítót (pl. Naksol spray, 577 Ft).

Az Aloe vera levelének nedve meggyorsítja az égési sérülések gyógyulási folyamatát. Az aloé sejtregeneráló hatású, elősegíti a sebgyógyulási folyamatokat és a kötőszöveti rostok kialakulásához szükséges kollagén szintézisét.

Égési sérüléseket követően a hegek fellazítására és a hámosodás gyorsításának elősegítésére használható az Antikeloid krém (1600 Ft) is. 





Akné







Oszd meg bátran másokkal is a problémád, esetleg kérj tanácsot a fórumon!
• Vitiligo
• Pigmentfoltokra mit?
• Rozácea
• Májfolt eltüntetése, hogyan?

Az aknés bőr kezelése némi odafigyelést és rendszerességet igényel. Ma már számos, kifejezetten erre a problémára kifejlesztett kozmetikum létezik (Anti Acne System, Eucerin család problémás bőrre, La Roche-Posay – Effaclar család zsíros bőrre, Garnier Pure megújult pattanás elleni termékcsalád). A faggyútermelést csökkentő, antibakteriális hatású arctisztítók, mélytisztító maszkok és pórusösszehúzó hidratálók kitartó használata sokat javíthat a bőr állapotán.







Tipp!


• La Roche-Posay: Effaclar termálvíz alapú arctisztító és sminklemosó, valamint Effaclar Matt – matt hatású, intenzív hidratálókrém zsíros bőrre – Kattints ide!
• Garnier Pure megújult pattanás elleni termékcsalád
• Clean & Clear arctisztítócsalád – Kattints ide!







Rozácea










A vadgesztenye erősíti az érfalakat

Mai tudásunk szerint a rozácea ugyan gyógyíthatatlan, de tünetmentessé tehető betegség. Az életmódváltozás és az étkezési szokások megváltoztatása mellett sokat tehetünk megjelenésünkért a kifejezetten rozáceás bőrre kifejlesztett kozmetikumok használatával. (Pl. Helan – Couperose, Rosacea Care, Bioderma Sensibio Flush, La Roche-Posay Rosaliac.) Ezek enyhítik az irritációt, nyugtatják, védik, táplálják a bőrt, így az megtartja természetes árnyalatát.

Tipp!
• Kapcsolódó fórum:
Rozácea…
• Bőrbarát megoldás: Helan – COUPEROSE – ápolókrémek rozáceás bőrre: Kattints ide!
• „Biofegyver” a rozácea ellen: Ilcsi–ROZI: Kattints ide!






Ha lemaradtál az előző részekről, itt bepótolhatod!

1. rész: Mik azok a bőrhibák? Kattints ide!
2. rész: Hogyan korrigálhatjuk sminkkel a bőrhibákat? Kattints ide!

A hamarosan következő befejező részben pedig választ kaphatunk arra, hogy milyen beavatkozások szükségesek ahhoz, hogy a bőrhibákat véglegesen eltüntessük! Látogass vissza hozzánk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top