Szépüljünk

Nem csak vészhelyzetben!

Az egész napos strapa után este fontos „fellépésünk” van? Egy feszesítõ-kisimító maszk csodát tehet az arcunkkal. Ráadásul a pakolás hatóideje alatt egy kis pihenéshez is hozzájutunk.








A kozmetikai maszkok igazán sokoldalúak
 


A feszesítő maszkok azonnali, ún. liftinghatására bármikor szükségünk lehet. A használatukat követően akár éveink számából is letagadhatunk. Igazi vasalóként működnek, a hatásuk nagyon gyorsan jelentkezik, ám sajnos nem végleges a változás.

A hidratáló pakolások magas nedvességtartalmuknak köszönhetően újra élettel telivé varázsolják az arcbőrünket. Ettől megszűnik a fakó, sápadt szín. A folyadékkal feltöltött bőr szinte megemelkedik, ezáltal az apróbb ráncok mélysége is csökken.

A tápláló pakolásokkal fontos tápanyagokat, vitaminokat juttathatunk el a bőr mélyebb rétegeibe. Rendszeres használatuk főleg a száraz bőrűeknek fontos.

A tisztító maszkokkal elérhetjük, hogy a zsíros vagy a vegyes bőrön kialakuló mitesszerek és apró pattanások száma csökkenjen.















Akár készen is vásárolhatjuk 
 


A pakolásokat különböző kiszerelésekben vehetjük meg. A krémes és habpakolásokat tubusokban, pumpás flakonokban keressük.
A lehúzható maszkokat általában tégelyekbe csomagolják. Vehetünk egy alkalomra elegendő maszkot, ezeket tasakokban árulják.
A kendőkre felvitt tápláló pakolásokat is egyesével csomagolják. Óvatosan nyissuk ki a tasakot és hajtogassuk szét az átitatott anyagot, majd borítsuk rá a megtisztított arcunkra.
















































Pakolást is készíthetünk házilag 
 


Nagy divat a régi időket idézve otthon készíteni kozmetikai termékeket. Bátran kísérletezzünk, de néhány dolgot tartsunk szem előtt:

• Csak teljesen friss alapanyagokkal dolgozzunk.
• Minden eszköz és edény tökéletesen tiszta legyen.
• A fából készült tálkákat, spatulákat nem lehet alaposan kitisztítani, helyettük inkább az üveget és a porcelánt használjuk.
• Mindig csak egyszeri használatra elegendő pakolást készítsünk, mert a romlott termékekkel csak kárt okozunk.
• Az új recepteket először pici bőrterületen teszteljük le, mert a természetes anyagokra is lehet allergiás bőrreakciónk.






Hogyan használjuk a pakolásokat? 



1. A felvitelük előtt mindig tisztítsuk meg alaposan és gondosan a bőrünket. A hatóanyagok könnyebben jutnak be a bőrbe, ha a pórusok nyitottak. Ennek érdekében akár gőzölhetünk is pár percig, de azzal is jó eredményt érünk el, ha meleg vizes tiszta ruhával borítjuk le rövid időre az arcunkat.

2. A maszkokat próbáljuk meg egyenletesen felvinni. A szem és a száj környékét hagyjuk ki (hacsak nem kifejezetten erre a területre kifejlesztett terméket használunk). A lehúzható pakolások alkalmazásánál különösen figyeljünk oda, hogy a hajtöveket és a szemöldököt kerüljük el.

3. A pakolások hatóideje eltérő, erről a csomagoláson találunk információt. A házilag készített maszkokat 15-20 percig hagyjuk az arcunkon.

4. A lehúzható pakolásokat a teljes száradás után óvatosan, a szélénél kezdve, lentről fölfelé húzzuk le. Ha elég ügyesen kentük fel, akkor egy darabban válik le. A többi maszkot langyos vagy meleg vízzel mossuk le, illetve a beszívódó krémpakolások feleslegét elég letörölni.














• Ha túlságosan híg a pakolás, akkor széles fejű ecsettel is felkenhetjük az arcunkra.
• A pakolások nagy részét heti 1-3 alkalommal használjuk.
• A pakolások lemosását követően áttörölhetjük az arcunkat a kedvenc tonikunkkal.
• A kevert bőrre egyszerre kétféle pakolást is tehetünk. A T vonalra inkább tisztító, míg az orcákra inkább hidratáló készítményt vigyünk fel.
• Ne álljunk meg az állunknál! A nyakunkra is vigyük fel a tápláló és a hidratáló maszkokat, ne csak az arcunkat kényeztessük. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top