Szépüljünk

Pasiszépség

Ha párunk rendszeresen dézsmálja a kencéinket a fürdõszobában, akkor már nyert ügyünk van. Csak dicsérettel lehet rávenni a nagy ellenállókat egy hidratálókrém használatára!




 Nem vagyunk egyformák

 


• A férfiak bőre zsírosabb, közel kétszer annyi faggyúmirigyet tartalmaz, mint a nőké, ezért nagyobb az esélye a tág pórusok, a mitesszerek és a pattanások kialakulásának.
• Vastagabb is a bőrük, ezért ugyan ellenállóbb, de a jótékony hatóanyagok is nehezebben jutnak át rajta.
• Az eltérő hormonháztartásuknak köszönhetően később jelennek meg a ráncaik, de ez a magyarázat arra is, hogy a bőrükön másként bontakoznak ki a kozmetikumokban található illatanyagok.







Fotó: Biotherm





 Ami egyszerűbb – testápolás

 


Arra hamar ráeszméltek a teremtés koronái, hogy ha a mi tusfürdőnket használják, akkor nőies illat lengi körül őket. A színezett hajra kifejlesztett ápoló sampon sem ideális a zsírosodásra hajlamos hajukra. A legtöbbjüknek komoly gondot okoz a fokozott izzadás, ezért nagy dezodorfelhasználók. Teljesen érthető, hogy ha nem hajlandók golyós változatot használni, mert – hacsak nem szőrtelenítenek – becsípheti a szőrszálaikat. A stiftes változatok is húzhatnak, ezért szeretik a legjobban a hagyományos spray kiszerelést vagy a zselés változatokat. A láb dezodorálására is viszonylag könnyen rávehetők, ám a pedikűrözéssel a legtöbbjüknél már nehezebben boldogulunk. Próbáljunk meg a saját pedikűrösünkhöz elcsalni őket, és ha már ott vannak, akkor akár a mi „kárunkra” adjuk át nekik a lehetőséget. Ha megtapasztalják a kezeléssel együtt járó lábmasszázs élményét is, akkor valószínűleg már ők maguk fogják egyeztetni a következő időpontot. A manikűrösnél is bevethetjük ezt a módszert, de otthon mi magunk is felajánlhatjuk a segítségünket. Szupergyorsan beszívódó kézkrémet ők is szívesen használnak, hívjuk fel a figyelmüket arra, hogy a körömágyba is masszírozzák be a kenőcsöt. „Gyengüljünk el”, hogy milyen selymes a simogatásuk, de a haverok előtt eszünkbe ne jusson elújságolni a pedikűrösnél tett látogatást (se)! Ha akarják, majd megbeszélik egymás között, pont úgy, mint mi a csajokkal.







Adidas, dezodor spray-k







 A kemény dió – arcápolás, ami nem csak borotválkozás

 


 
1. A mindennapok
• A három kötelező lépés: arctisztítás, borotválkozás és bőrápolás.
• A borotválkozás módját bízzuk rájuk, tényleg mindegy, hogy a pengét választják, vagy a villanyborotvát. Bár arra felhívhatjuk a figyelmüket, hogy akik az elektromos változat mellett döntenek, azok naponta kb. 10 percig masszírozzák az arcukat, és ez kiemelkedően jót tesz a bőrüknek.
• Fontos lenne, hogy minden este és reggel, de legalább borotválkozás előtt eltávolítsák az arcukról a szennyeződéseket és a felesleges zsírt. Akinek extra zsíros a bőre, használjon arctisztító szappant, a különösen érzékeny bőrűek számára szappanmentes lemosókat fejlesztettek ki.
• Próbáljuk meg száműzni az alkoholos arcszeszeket a polcukról! A borotválkozás utáni termékek tartalmazzanak nyugtató és ápoló anyagokat. 30 éves korig elegendő lehet a hidratáló arckrémek, fluidok használata. Később a férfiaknak is szükségük van liftinghatású bőrápolókra, amivel a nyakukat is kényeztethetik. A szem körüli bőr az ő esetükben is kiemelt figyelmet igényel, már a húszas éveik vége felé rendszeresen kéne használniuk a szemkörnyékápolókat.








L’Occitane Cade, borotválkozás utáni hidratálóbalzsam borókakivonattal






Nivea Men, frissítő hidrogél





























2. És még

• Ha már sikerült rávenni életünk párját az arca krémezésére, jöhet a következő lépés. Hetente egyszer jót tesz az arcradír. Az elhalt hámsejtek eltávolításával nem csupán a bőr lesz üdébb, hanem a szőrszálak befelé növését is elkerülhetik.
• Ma már nagyon sok férfi jár szoláriumba. Igyekezzünk rábírni őket arra, hogy használjanak utána bőrápoló készítményeket, mert az ő bőrük pont úgy kiszárad és ráncosodik a túlzásba vitt barnulástól, mint a nőké. Az önbarnítás sem csak a nők kiváltsága, ma már több ilyen hatást is biztosító arcápoló található a férfikozmetikumok között.
• A légkonditól, sportolás közben, a strandon a férfiak szája is kicserepesedik. A számukra készülő ajakápolók illatmentesek és egyáltalán nem csillognak.








Boss Skin, arcradír






Biotherm Homme, önbarnító hidratáló arcra

































 Illatosan, de óvatosan

 


• Fontos tudniuk, hogy a kevesebb néha több, nem kell egy fél üveg illatot magukra locsolni.
• Ha nem a kölnivizükkel azonos márkát használnak arcápolóból és dezodorból, akkor keressük az illatmentes változatokat.
• Igazi újdonság, hogy a teremtés koronáinak szánt parfümök között már megjelentek a virágos illatok is, az életigenlő, trendi férfiaknak.







Jean Paul Gaultier, Fleur du Male EDT






 Mit tartsunk szem előtt, ha férfiaknak vásárolunk kozmetikumot?

 





• Férfias csomagolás és szín
• Ne legyen törékeny
• A kiszerelések közül a tubusé az első hely
• Krém tégelyben: szóba sem jöhet
• Gyorsan beszívódjon
• Enyhe, tisztaságot sugalló illata legyen
• Használata után selymes legyen a bőr, a haj
• Ne ragadjon, ne tapadjon





Férfismink? Igen!
Nagyon rövid idő kell ahhoz, hogy éktelenkedő piros foltok nélkül sétáljanak a természet koronái! Az első lépést már egyre több férfi megtette Magyarországon is: a korrektor és a bőr fénylését is megakadályozó alapozó előnye őket is képes lenyűgözni.
A szempillaspirál anélkül fokozza a sármos tekintetük szépségét, hogy a sminkelésről árulkodna.





Már nem csak koedukált kozmetikákban várják a férfi vendégeket! Megnyíltak már a csak férfiakat fogadó test- és arcápoló szalonok, ahol az egész környezetet az ő igényeik szerint alakították ki.




Rettenetesen rosszul tűrik, ha napvédővel akarjuk bekenni őket. Próbálkozzunk a spray kiszerelésekkel, illetve a zsírmentes zselékkel, amelyek azonnal beszívódnak.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top