Szépüljünk

Tündöklõ szépség

Az igazi, sugárzó szépséget nem tudjuk elérni pusztán arckrémek és smink segítségével. Ha megteremtjük a lélek és a test összhangját, az majd a bõrünkön is meglátszik.

Néha érdemes kiszakítani magunkat a napi rutinból, és a klasszikus kozmetikai eljárások mellett bevetni a szépségünk érdekében még a wellnesst – hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben – és a holisztikát is, hogy a lélek egyensúlyát is megteremtsük. Egy igazi szépülős, kényeztetős naphoz gyűjtöttünk tippeket. Bátran szemezgessetek belőle, a lényeg, hogy a saját kedvetek és kíváncsiságotok szerint találjátok meg a teljes feltöltődést biztosító programokat a sugárzó szépségetek érdekében.





Ébredés után kezdhetjük a napot egy kis jógával, meditációval

 


A korai időpont a legideálisabb arra, hogy nem megerőltető fizikai aktivitással felébresszük minden porcikánkat, és ráhangolódjunk az előttünk álló napra. A mély légvételekkel minden sejtünkhöz friss oxigént juttatunk el.
A jóga a régi indiai filozófia része, célja a testünk teljes körű ismerete, valamint a test és lélek összhangban tartása. Megfelelő testtartást eredményez, javít az ízületi panaszokon, az alkalmazott mozdulatok és légzésgyakorlatok már a kezdőknél is jótékonyan hatnak egyes szerveink működésére és a vérkeringésre.
A csikung egy tradicionális kínai légzés- és meditációs terápia. A koncentrációs gyakorlatoknak, a tudatos légzésnek és speciálisan lassú mozgássorozatoknak a kombinációja.
A Do In meditáció a shiatsu japán masszázs alapjain nyugvó meditációs gyakorlat és önmasszázs. Segítségével még a mindennapos stressz káros testi és lelki hatásaitól is megszabadulhatunk.












Délelőtt jöhet egy arckezelés, kis testmozgás, szauna és masszázs


 


Választhatunk az arcbőrt feszesítő vagy a hidratáló kezelések között, de akár tengeri algás pakolásokat is bevethetünk. Vagy egyszerűen kérdezzük meg a kozmetikust, hogy a bőrünk jelenlegi állapotában mit javasol nekünk.
Érdemes rászánni magunkat egy kis testmozgásra, mert az alakunk karbantartása mellett a huszadik perc tájékán felszabaduló endorfin boldogsággal tölt el bennünket, és a vérkeringés fokozódásával a bőrünk oxigénellátottsága is növekszik. Érdemes kipróbálni a szabadban a sífutók nyári edzésmódszeréből kialakult nordic walkingot. Ugyanis a speciális gyaloglóbotokkal nemcsak a lábak, hanem a karok is dolgoznak, így kisebb terhelés éri a láb ízületeit, ugyanakkor több energiát használ el a szervezetünk.
A kellemesen fárasztó mozgás után a szaunában (mindegy, hogy a klasszikus finn vagy a keringési betegségekben szenvedőknek is ajánlott infra mellett döntünk) ellazulnak az izmaink, és a bőr tisztulási folyamata felgyorsul.
Ellazult tagjainkat tovább kényeztethetjük egy finom masszázzsal. A hagyományos európai testmasszázsok mellett válogathatunk az egzotikumok között is. A mézes masszázs méregtelenít, ápolja és felfrissíti a bőrt. A Yumeiho egy egyórás japán teljestest-masszázs a tatamin. A szintén japán eredetű shiatsu szó szerint ujjal történő nyomást jelent. A meridiánok mentén lévő akupunktúrás pontok nyomása mellett ringatásokat is alkalmaznak. A kínai masszázs során a gerinc melletti akupunktúrás pontokat ütögetéssel aktivizálja a terapeuta. Csipkedő mozdulatokkal és kimozgatásokkal kezelik az egész testet. A lomilomi masszázs a Hawaii-szigetekről származik, a simító mozdulatok elősegítik még az izomcsomók feloldását is.












Délután testpakolások és holisztika


 


A bőrünk érdekében (is) valami könnyűt ebédeljünk, hogy ne kelljen megküzdenie a zsírral és az erős fűszerekkel, ami foltokat és apró pattanásokat eredményezne a legtöbbünknél. Utána pihizzünk egy kicsit, hiszen már rengeteget „dolgoztunk” a szépséges célunk érdekében. A relaxálást folytathatjuk a testpakolások hatóideje alatt is, vagy rásegíthetünk holisztikus módszerekkel.







• A csokoládés pakolás hatására a bőr feltöltődik értékes tápanyagokkal.
• A kávépakolás során a koffein keringésre – és így a cellulitiszre – gyakorolt jótékony hatását élvezhetjük.
• A tokaji aszús zselés pakolás kellemes vérbőséget okoz, az antioxidánsoknak köszönhetően a bőrünk selymesen lágy lesz.
• A meleg mandulaolajos ájurvédikus testmasszázs méregtelenít, ápolja és felfrissíti a bőrt az egész testünkön.
• Energiamasszázs során az auránkban dolgozik a terapeuta (néha meg is érint minket), közben mi fekhetünk, állhatunk vagy akár ülhetünk is, ahogy kényelmesebb. Közben néha meg is érint minket. A felszabaduló energiablokkoknak köszönhető, hogy istenien érezzük magunkat utána.
• A holistic pulsing egy gyengéd, mégis intenzív, testorientált lazítási technika. A ringató és vibráló mozgások hatására a testünk – a fejtől a lábig – gyengéd rezgésbe jön. Néhány pillanat múlva megérkezik a kellemes, mély ellazulás, amit a szívveréshez hasonló ritmusú mozdulatoknak köszönhetünk.
• A tibeti hangterápia során 22 különféle fémből kézzel készített tálat szólaltatnak meg és rezegtetnek a testünk különböző pontjai felett. Bármilyen hihetetlen, a hangok érzékelése után pont úgy érezzük magunkat, mintha egy energiakoktélt ittunk volna.





Este befejezésül: kellemes, bőrápoló fürdő


 






A vízben oldott hatóanyagok, a párolgó gőz és a felszabaduló illatanyagok egyszerre hatnak a bőrünkre és az idegrendszerünkre.
Ha a gyógynövényes herbálfürdő mellett döntünk, nem árt tisztában lenni a várható hatással. A citromfű stresszoldó, nyugtató, míg a rozmaring inkább felpörget.
A szárított kékalgás fürdő méregteleníti és hidratálja a bőrt, mert roppant gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és jódban. Különösen jót tesz a száraz, igénybe vett bőrnek.
A holt-tengeri sófürdőben sok jód, nyugtató hatású bróm és bőrregeneráló magnézium van. A bőr anyagcseréje felgyorsul tőle, több oxigént vesznek fel a bőrsejtek, javul a nedvességet megtartó képességük, ezáltal csodásan hidratál.
A tejes-mézes Kleopátra-fürdő után olyan lesz a bőrünk, mintha hetek óta szorgalmasan kennénk reggel és este is a legcsodásabb hidratáló-tápláló-feszesítő testápolókkal.




Tudtad?
Az ország első holisztikus wellness- és gyógyszállodája a Hotel Caramell Bükfürdőn. Az egész épületet a feng shui szerint rendezték be. Az élményfürdő, a szaunapark mellett 80 különböző testkezelésből válogathatsz. A holisztikus központban még asztrológus, jósnő és grafológus segítségét is igénybe veheted. A kényeztetésre az all inclusive ellátás teszi fel a pontot.




Ahogy jólesik!
Ha a mindennapokban talpig sminkben mész dolgozni, itt az ideje, hogy ezen a napon a bőröd szabadon lélegezzen. A nap végére időzített randihoz maximum egy szempillaspirálra és egy pici pirosítóra lesz szükséged, hogy a bőrödön is látható kipihent tündöklésedet még szebbé varázsold. Ám ha Te tűzpirosra szeretnéd rúzsozni az ajkadat, nehogy hagyd magad lebeszélni róla!


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top