Szépüljünk

Nyári sminktippek

Melegben senki nem szereti a sok sminket, de a szemedet és a szádat ilyenkor is érdemes hangsúlyozni. A ragyogó bronzosító pedig egy klassz ecsettel ilyenkor egyikünk szépségbugyrából sem hiányozhat.





 Stílustól és színektől függetlenül

 


1. Felejtsd el a vékonyra szedett (pláne a teljesen legyantázott és utána megrajzolt – látunk ilyet, nem keveset) szemöldököt, mert újra a határozott vonalú szemöldök a divat, még az is megengedett, hogy a természetesség jegyében kisé kócos maradjon.
2. Szempillaspirál, szempillaspirál és még egyszer szempillaspirál. Igazán a mély, fényes, erőteljesen fekete a nyerő. Bátran használd nyáron a vízálló változatokat. Ne felejtsd el, hogy ezeket nem tudjuk lemosni a hagyományos szemfestéklemosókkal, ám ezek is elkenődhetnek, ha krémekkel érintkeznek. Ez a magyarázat arra, ha a strandon mégis feketére színeződik a szemed alja. Figyelj rá, hogy a napvédő felvitelekor kerüld el a pilláidat, és krémes kézzel ne dörzsöld meg a szemedet! A festékkel gondosan húzd át a tövétől a végéig a szempilládat, az alsókat is! Most nem divat a csomós hatás. Nem véletlenül válogathatsz annyira sokféle spirál között még ugyanazon márkán belül is, akinek elég hosszú a pillája, az inkább a dúsító hatásút helyezze előtérbe.
3. A szájfestésed akkor lesz igazán trendi, ha az ujjaddal viszed fel vagy kened el a festéket, akár rúzsról, akár szájfényről van szó. Teljesen felejtsd el a kontúrozást! A szájceruzákat most a teljes szádon eloszlatva alapozásra használd.
4. Alapozót és korrektort csak mértékkel használj, ha muszáj. Még este is csak finoman áttetsző alapozót válassz, a bőröd a nagy melegben úgyis tiltakozik.
5. Bronzosítóval pótolhatod a napsugarak hatását, de ezzel tudod a legszebben kiemelni a barna bőröd szépségét is. Simítsd át vele azokat a pontokat, ahol természetesen is leginkább barnul az arcod: tegyél a járomcsontokra, az orrodra, a homlokodra és az álladra is egy picit. Most kap a bronzos púder még egy pici aranyos fényt is, ettől lesz igazán finom és elegáns az eredmény.







Estée Lauder azurée soleil, bronzosító stift






Artdeco Bronzing Powder, bronzosító púder (csillogó és matt kivitelben is kapható) 5290 Ft



























 Ha a pasztell mellett döntesz


 


• A legfontosabb, hogy mondj le a csillogásról, ha erre az irányzatra szavazol.
• Az igazi profi eredményt akkor éred el, ha csak egy pasztell- (a halványkék és a halvány rózsaszín a nyerő) színt használsz. Ne csak a kontúrvonalakra, hanem a mozgó szemhéjad teljes felszínére (ne vidd fel a szemöldökcsontra!) hordd fel a festéket.
• Az orcádra halvány rózsás pír kerüljön.
• Ehhez a sminkhez selymes szájfestés dukál, ezt úgy is könnyen elérheted, ha a rúzsozott szádra rózsaszín púdert simítasz.







Max Factor Masterpiece MAX, dúsító szempillaspirál





Ezüst, arany, bronz, külön vagy együtt is jöhet!


 








Guerlain, Terracotta szemfesték
Az ezüstöt a szemed körül alkalmazva hihetetlenül finom, intelligens sminket készíthetsz, de a nagyon barna bőrön csak az egészen világos változatát használd, nehogy szürkére váltson. A neonszínekkel és a királykékkel is istenien mutat. A szempilláknak kötelező fekete színt adni, ha fémesen csillog a szemhéjad. Pici ezüstös, aranyos vagy bronzos fény a szádon is jól mutat (este kombinálhatod valamelyik bogyós gyümölcs színével), az arcodra áttetsző csillogást varázsolj a teljes összhang érdekében. A könnyű, lágy textúrájú világos szemhéjpúdereket az ujjaddal vidd fel a szempillától egészen a szemöldök aljáig, így teljesen természetes lesz a hatás. Az arany árnyalataival remekül mutat a barackos szájfény, a szemeden csokibarnával és rézszínnel is kombinálhatod. A körmödre is varázsolj nyugodtan fémes hatást (ez nem csak csillámokat jelent, választhatsz fóliás hatást produkáló lakkot is), ám nem árt, ha rutinos vagy, mert a legapróbb festési hibát is felnagyítják ezek a színek (lehetőleg csak egy rétegben vidd fel a körömre). Az ezüstöt és az aranyat egymással is kombinálhatod, az idei nyáron a ruhákban, a kiegészítőkben és a sminkben is meglepően eredeti választás!





 Tiszta 80-as évek!


 


Valódi színkavalkád a sminkben is: sárga, lila, rózsaszín (a szőkéket nagyon babássá teszi, a barnák nőiességét kiemeli) és kék bátran jöhet! Ezek erőteljes színek, így olyan festékeket válassz, amelyek jó sok színpigmentet tartalmaznak. Lehet neon hatása is a dolognak! Igazi újdonság, hogy a határozott narancs arcpír is megjelent idén, ezt mindenképpen narancsos rúzzsal vagy szájfénnyel kombináld! Fontos, hogy ellensúlyozd a nagyon színes sminket a ruháddal, lehetőleg kevés színt viselj hozzá (ellenkező esetben egy papagájra hajazhatsz), istenien mutat tiszta fekete vagy csupa fehér kíséretében.







Mac C Shock szemhéjfestékek és rúzs

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top