Szépüljünk

A strandtáska kincsei

Egy nõ mindenhol szereti nõnek érezni magát. Éppen ezért a retikülhöz hasonlóan a strandtáskába is nélkülözhetetlen cuccok garmadáját pakoljuk be. Semmi nem hiányozhat az ásványvíztõl a szempillaspirálig!

Azt csak egy férfi gondolhatja, hogy a strandra elég egy szál úszónadrágot vinni, és kész. Bezzeg egy nő! Most tekintsünk el a család szükségleteitől, úgymint elemózsia (persze süti is dobozban), tollaskészlet (vízi és szárazföldi), labda (felfújható nagy és pici, csak úgy dobálni), kártya, minisakk és törülközők garmadája. A listát szabadon bővítheted a szeretteid számának és életkorának függvényében. Persze vannak az igazán fontos dolgok.






Egy igazi nő standtáskájából nem hiányozhat…






 …az ásványvíz

 


A hidratálás rendkívül fontos, az ásványvizet csak a pasik hívják úgy, hogy innivaló. A szénsavmentes előnye, hogy elkerülheted vele a puffadást. Ellenőrizd az összetételét! Míg általában az alacsony nátriumtartalmút szokták javasolni az orvosok, addig a nagy melegben, ha sokat izzadunk, akkor pont fordítva, azt válaszd, amelyikben több nátrium van. Így az elvesztett sót is pótolhatod. (Hacsak nem a főtt kukorica sózásával váltod ki, ami ugyan roppant hizlaló, de nagyon finom.)






Tudtad? Egy izmos férfitest 60%, egy átlagos női 50% vizet tartalmaz. A különbség abból adódik, hogy a nőkben több a zsírszövet, amelynek alacsonyabb a víztartalma a többi szövethez képest. Kimutatták, hogy akkor érezzük magunkat szomjasnak, ha testünk vízkészlete 0,5%-kal csökken.







…a napozószer, külön arcra és testre


 


Nem kenjük testápolóval az arcunkat, tehát az is egyértelmű, hogy az arcunkra speciális napozókrémet viszünk magunkkal. Lehet már színezettek között is válogatni, hogy még szebben ragyogj a parton is. Bizonyos testrészeink (orr, vállak) akkor is képesek megpirulni, amikor már van színünk. Érdemes ezeket magasabb faktorszámú stiftekkel védened. Bővebben: Három, kettő, egy, napozunk.







Nivea Sun, Light Feeling, nagyon könnyen beszívódó naptejcsalád






 …a szájápoló és a szájfény


 


A nap, a víz és a vízparton tapasztalható szél mind szárítja a szánkat. Ráadásul az ajkunk nem tartalmaz a nap hatására sötétedő pigmentsejteket, így különösen fontos az UV-védelme.







AVON Ultra Color Rich Lip Gloss, SPF 15, UV-szűrős színmegújító szájfény, 1399 Ft






Eucerin pH 5 Lip Aktiv ajakápoló, 679 Ft






 …a hűsítő stift és a testpermet

 


A nagy melegben minden jól jön, ami hűsít. Jó, ha tudod, hogy az ásványvízpermetek is csupán ezt a célt szolgálják, de nagyon jólesik a frissítő permet. A flakont óvd az erős napsugárzástól, hiszen nyomás alatt van! Ha illatosítottat választasz, ügyelj arra, hogy ne tartalmazzon alkoholt, nehogy szárítsa a bőrödet.







VICHY Oligo 25 hűsítő szemkörnyékápoló stift, 3499 Ft








Lancaster Beach Cooler, frissítő, hűsítő napvédő spray, 6650 Ft






 …a hajápoló spray

 


Senki se szeretne sprőd szalmakazlat a feje tetején a nyaralás végére! Persze esténként használsz pakolásokat, és UV-szűrős az összes finish terméked (így hívják összefoglalóan azokat, amit már a megszárított hajadra teszel). Ám a kiadós úszás után rögtön szüksége lehet a hajadnak ápolásra, ezért jó, ha van nálad hajpermet is.








Matrix, Sleek.look Sealing Serum, hidratáló hajvégápoló koncentrátum, 2 499 Ft





 …a fésű, kefe és tucatnyi hajbavaló


 


Ha rövid a hajad, azért, ha hosszú, akkor azért van rájuk szükséged. És arra is fel kell készülnöd, ha a barátnőd otthon felejtette a hajgumiját, hiszen lehet, hogy legközelebb veled fordul ez elő.











…váltás fürdőruha, kiegészítő és napszemüveg


Bikini vagy egyrészes • Egyrészes vagy bikini • A napra lehet nézni 



 


 


 






…néhány sminkkellék és kiegészítő

 


Egy éktelenkedő pattanás az álladon? Persze hogy korrektorpöttyöt raksz rá! Ha nem bízod a véletlenre az arcod színét, akkor leheletvékonyan még bronzosítót is használhatsz (persze nem árt, ha UV-szűrős). Teljesen érthető, hogy szempillaspirál nélkül egy lépést sem teszel. Válassz vízállót, de vigyázz, mert a krémek ezt is feloldhatják. Bármikor felbukkanhat egy aprócska, de kellemetlen szőrszál, így nem szorul magyarázatra, hogy szükséged van egy szemöldökcsipeszre. A legváratlanabb pillanatban beszakadó köröm roppant bosszantó, tehát körömreszelő nélkül egy lépést se. A kisolló felhasználási területe kimeríthetetlen, nem kérdés, hogy magaddal viszed. No és a tükör! Azonkívül, hogy rendeltetésszerűen használod, a szörföző pasidnak még fényjeleket is küldhetsz vele.







Max Factor Lash Lift Waterproof vízálló szempillaspirál, 2899 Ft





 …pár tisztasági cucc

 


• Sebtapasz, hátha belelépsz valamibe; • szemcsepp, ha belemegy a víz, és ettől bepirosodik; • papírzsepi, a váratlan tüsszentés esetére; • nedves intim törlőkendő, hogy alul is jól érezd magad; • igazán mini tisztasági betét és tampon minden eshetőségre; • dezodor a szagok ellen.


 






 …olvasnivaló és ceruza

• Nők Lapja Évszakok, mert tartalmas olvasmányra vágysz.
• Wellness, mert ez jár testnek és léleknek.
• Cosmopolitan, mert szereted.
• Marie Claire, mert igazi nő vagy Te is.
• Otthon és Átrium, mert így gyönyörű lakásokban barangolhatsz.
• Praktika, mert kéne valamit készíteni az unokaöcséd szülinapjára.
• Fakanál, mert nincs már több ötleted a következő kerti partira.
• National Geographic, mert egy kis tudomány még a strandon is jólesik.
• Nők Lapja, mert az mindig van az embernél.
• Best, Story, VIP, Sikk, mert érdekel a sok színes hír.
• Maxima, mert Neked szól.
• Meglepetés, mert nőknek szól.
• Füles és Poénvadászat a jó kis rejtvények miatt.
• Exit, hogy válogathass az esti programok között.







 És hogy mindezt mibe pakold bele? Nézd meg itt: Szivárvány a parton, a strandtáska titka


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top