Szépüljünk

Õszi–téli sminktrend I.

Õsszel az eleganciáé lesz a fõszerep a smink terén. A visszafogott, könnyed bézsek és barnák, a határozott bordók, a sejtelmes füstszínek mind a nõiességet hangsúlyozzák. Bemutatjuk a nagy irányzatokat.

Általánosan igaz, hogy az alapozók visszafogottan könnyedek, akár áttetszőek. Nagyon hangsúlyos a szemöldök, és akár kicsit rendetlen is lehet. Nem szabály, hogy illeszkedjen a haj színéhez, de jó tudni, hogy a nagyon sötét szálak határozottabbá, idősebbé teszik az arcot.
A különböző irányzatokat jó érzékkel kombinálhatjuk is, de ne feledkezzünk meg az aranyszabályról: vagy a szem, vagy a száj hangsúlyos!






 Újra itt a fekete!



 


No és a szürke. De nem a szélesen satírozott füstös szem formájában, sokkal inkább határozott vonalakkal. Széles vonallal húzhatjuk ki a szemhéjat a szempillák fölött. Elő a szemtussal! A határozott, telt fekete felkerül a szemhéjra is, a szemhéjredő vonalára. A többi területre a szürkék legváltozatosabb árnyalatait satírozhatjuk.
• A fekete szempillaspirál tovább erősíti a hatást.
• Az arc többi része visszafogott, az orcákra maximum egy kis fény vagy leheletnyi barnás pirosító kerülhet.
• A száj a gyakorlatilag natúr színével átengedi a hangsúlyt a szemeknek. Csak egy kis színtelen szájfény teheti nőiesebbé.
Rövid körmök és azokon mélybordó lakk illik leginkább hozzá.







Emanuel Ungaro 2007/08






Maybelline, Define-A-Lash szempillaspirál, 2499 Ft




































Maybelline, Rock n’ Black kétrészes szemhéjfesték, 1699 Ft







Astor, Eye Artist vízálló folyékony szemhéjtus, 2099 Ft és vízálló szemceruza, 1299 Ft







 Megannyi barna

 


És az őszi avar színei. Most aztán tobzódhat mindenki, aki a natúr sminket kedveli. Régen válogathattunk már ennyi gyönyörű bézs árnyalatú szemhéjpúder között. Gyönyörűen egészítik ki őket a földbarnák és remekül passzolnak az érett pasztellzöldekhez.
• A nyári fémszínek közül a bronz maradt a porondon, a szemhéj mellett az arcon és a szánkon is használhatjuk az árnyalatait.
• Sőt, a sötét körömlakkokban is lehet egy kis bronzos csillogás.








Anna Sui 2007/08






Pupa, Colorextreme, 03, matt és fényes kétrészes szemhéjpúder applikátorokkal, 5000 Ft






 Nőies bordó


 


A szájon, az orcán és a körmökön. Kétségtelen, hogy a mély sötétbordóra rúzsozott száj nagyon szexi. Ám csak akkor, ha roppant gondosan visszük fel a szánkra.
Mivel ezek a rúzsok sok és erőteljes színpigmentet tartalmaznak a várt lenyűgöző hatás érdekében, a rontott, kicsúszott festéket nehéz letörölni a száj körüli bőrről. Ezért ebben az esetben segítség lehet a szájceruza használata, de csak a száj vagy a rúzs színével megegyező árnyalatban, mert láthatatlanul kell nekünk segítséget nyújtania. Könnyebb egységesen felvinni a szánkra a festéket, ha ecsetet használunk. Ne feledkezzünk meg a sminkünk megigazításáról néhány óra elteltével, még akkor sem, ha tartós rúzst használunk, mert lehangoló látvány a lekopott szín.







Roberto Cavalli 2007/08






Lancôme, Le Rouge Absolu, 343 Creise Noire Célina, ajakrúzs, 6300 Ft




































 Meleg fények


 


Fény és nem csillogás
, bár leheletnyi a különbség a két kifejezés között.
• Tündökölhet a szájon a színtelen vagy természetes rózsaszín szájfény.
• Fénybe burkolhatjuk az arccsontokat is, ez remek a fekete szemekhez és a natúr sminkhez is.
• A fényes szemhéjpúderek kihangsúlyozzák a színek árnyalatait.







Carolina Herrera 2007/08







Dianne Brill ragyogó szájfény cuki csomagolásban, 6500 Ft








 A következő részben bemutatjuk a nagy sminkcégek őszi arcait.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top