Az amerikai Journal of Nutritionban megjelent tanulmány szerint a csokiban megtalálható erős antioxidánsok, az epikatechin és a katechin belülről védenek a leégés ellen. A magazinban publikált tanulmány szerint azoknak a nőknek, akik tizenkét héten keresztül napi 326 milligramm magas flavonoltartalmú kakaót fogyasztottak, csökkent a fényérzékenységük; szemben azokkal a vizsgált nőkkel, akik csupán 27 milligrammot fogyasztottak naponta a csodaszerből.
Külön öröm lehet a csokifogyasztóknak, hogy a tanulmány arra is rámutatott, hogy a csokifogyasztó nőknek a bőre is simább és hidratáltabb volt, mint az édességet elutasító társaiké.
A kutatás publikálói azonban fontosnak tartották megemlíteni, hogy a csokievés önmagában semmiképpen nem véd meg a napkárosodástól. Mindenképpen használjunk fényvédő krémet, és a csokit tekintsük bónuszhatóanyagnak a szépségünk megőrzéséért vívott harcban.