Szépüljünk

A csoki megvéd a leégés ellen

Nem elég, hogy a csoki életmentő lehet egy kemény nap után, most kiderült, hogy fényvédőként is remekül funkcionál.

A csoki megvéd a leégés ellenAz amerikai Journal of Nutritionban megjelent tanulmány szerint a csokiban megtalálható erős antioxidánsok, az epikatechin és a katechin belülről védenek a leégés ellen. A magazinban publikált tanulmány szerint azoknak a nőknek, akik tizenkét héten keresztül napi 326 milligramm magas flavonoltartalmú kakaót fogyasztottak, csökkent a fényérzékenységük; szemben azokkal a vizsgált nőkkel, akik csupán 27 milligrammot fogyasztottak naponta a csodaszerből.

Külön öröm lehet a csokifogyasztóknak, hogy a tanulmány arra is rámutatott, hogy a csokifogyasztó nőknek a bőre is simább és hidratáltabb volt, mint az édességet elutasító társaiké.

A kutatás publikálói azonban fontosnak tartották megemlíteni, hogy a csokievés önmagában semmiképpen nem véd meg a napkárosodástól. Mindenképpen használjunk fényvédő krémet, és a csokit tekintsük bónuszhatóanyagnak a szépségünk megőrzéséért vívott harcban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top