Szépüljünk

Illatparadoxon: izzadságból készítenek parfümöt

Ha a saját izzadságszagod nem felelne meg, viseld másét! Minimum bizarr.

Illatparadoxon: izzadságból készítenek parfümötEgy amerikai dizájner és dokumentumfilmes, Daniel Peltz vette a fejébe, hogy izzadságból fog parfümöt készíteni. Mégpedig nem is akármilyne izzadságból, hanem svéd üvegfúvók verejtékéből.

Peltz a svédországi Rejmyre városában töltötte a nyarat, ahol észrevette, hogy minden üvegbe, melyet a helyi üvegfúvó üzemben legyártanak, kerül egy kicsi a készítő izzadságából is, ezt azonban a turisták inkább értékelik, mintsem bánnák. Ebből pedig azt a nem túl logikus következtetést vonta le, hogy ezzel az erővel magát az üvegfúvó mesterek izzadságát is érdemes lenne parfüm formájában árulni.

Az ötletgazda egy svéd lap információi szerint már talált olyan üvegfúvókat, akik hajlandóak mintát adni a verejtékükből a parfüm elkészítéséhez. Azt azonban, hogy a projekt mikor valósul meg, hogy női vagy férfi, esetleg uniszex parfüm készül-e és vajon hol, illetve kiknek akarják majd eladni, még nem lehet tudni. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top