Szépüljünk

Kiretusálták a csontsovány modell bordáit

Előkerült az eredeti fotó is. Már csak az a kérdés: melyik az ijesztőbb?

A 20 éves amerikai modell, Karlie Kloss a japán Numéro magazin legújabb számában pózol félmeztelenül egy fekete-fehér művészfotón. A lapban megjelent fotó eredeti változata is előkerült, a két képet összehasonlítva pedig jól látszik, hogy a csont és bőr modell durván átütő bordáit egyszerűen kiretusálták, és csak a bőr maradt. Ettől persze még ugyanúgy látszik, hogy a fiatal nő mennyire sovány.

Kloss manapság az anorexiások egyik legfelkapottabb példaképének számít, fotói gyakran bukkannak fel úgynevezett „thinspiration” weboldalakon, melyeket az étkezési zavarokban szenvedők látogatnak motivációért és tanácsokért.

Melyik az ijesztőbb?
Melyik az ijesztőbb?

Mostanában egyébként egyre nagyobb divat teltebbre retusálni a túlságosan vékony modelleket, vagy legalábbis utólag eltüntetni róluk a kóros soványság jeleit. Pedig mennyivel egyszerűbb lenne, ha egész egyszerűen hagynák őket rendesen táplálkozni…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top