Szépüljünk

Okosan válassz szemceruzát!

Legtöbben vagy feketével húzzuk ki a szemünk belső felét, vagy sehogy. Pedig sokkal több lehetőségünk van.

Okosan válassz szemceruzát

A fekete szemceruza természetesen szinte minden nő sminktáskájában megtalálható, és ez nem véletlen. Szinte minden sminkhez illik, és nagyon erős keretet ad a szemnek. Azonban nem árt észben tartani, hogy egyúttal látványosan kicsinyíti is a szemet. Akinek tehát kicsi, vagy akár csak mélyen ülő szeme van, ha lehet, inkább kerülje el. Ha erős kontúrt szeretnénk adni a szemünknek sötét szemceruza nélkül, akkor használjunk középbarnát szürke és kék szemekre, lilát zöld szemekre, illetve királykéket, vagy akár narancssárgát barna szemekre.

  

Még nem találtad meg a legjobb szemceruzát? A Szépségboltban megtalálod.

Azt is megpróbálhatjuk, hogy a szemceruzát csak az alsó szemhéjra, a szempillák alá visszük fel, így nem kicsinyíti annyira a szemet. Ha azonban ezt választjuk, akkor dolgozzuk el alaposan egy fülpiszkálóval, vagy húzzunk rá vékony ecsettel egy réteg szemhéjpúdert, és azt dolgozzuk el, mert egy jól elkülönülő színes csík a szem alatt nem mutat túl jól.

Okosan válassz szemceruzátHa nagyobbítani szeretnénk a szemünket, többnyire fehér szemceruzát szoktak javasolni a szem alsó-belső felére. Ez nagyon hatásos, de egy kicsit módosítja a szem formáját: kerekebbé teszi, ugyanakkor úgy fog tűnni, mintha a szemünk egy kicsit alacsonyabban ülne az arcunkon. Ha mangafigurához vagy porcelánbabához szeretnénk hasonlítani, akkor viszont a fehér a legjobb választás.

Ha csak diszkréten szeretnénk nagyobbra nyitni a szemünket szemceruzával, akkor vegyünk testszínűt. Mivel a legtöbbünknél egy kicsit pirosas a szem alsó vonala, a testszínű ceruza is világosítani fogja, de csak annyira, hogy pont úgy nézzünk ki, mintha egy kicsit fiatalodtunk, vagy nagyon sokat aludtunk volna.

Természetesen a színpaletta összes színével lehet  próbálkozni, akár a vörössel is. Ha szépen összedolgozzuk egy hagyományosabb színű szemhéjpúderrel, akkor úgy érhetünk el különleges hatást, hogy mégsem fognak miatta kinevetni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top